Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ingen kritik mot Eja-Märtas asylboende

Eja-Märtas asylboende fick kritik för dålig mat och respektlöst bemötande. Migrationsverket delar inte bilden.

HN har tidigare skrivit om kritiken från några boende på Eja-Märtas asylboende i Träslövsläge, som berättade om undermålig mat och kränkande bemötande.
Enligt de boende ska verksamhetschefen ha hotat med att han kan påverka Migrationsverkets beslut, något som fick Migrationsverkets enhetschef Stina Andersson att reagera starkt.
Nu har Migrationsverket haft flera möten med verksamhetschefen och Eja-Märtas ägare, och riktar ingen kritik mot boendet.
– Den information jag har fått är att det har varit irriterat och har funnits mindre konflikter på boendet, men att det har lugnat ner sig nu, säger Stina Andersson.
Vilken är din bild av maten?
– Att den är bra. Våra boendeansvariga har översyn kring maten varje dag.
Hur ser du på uppgifterna om respektlöst bemötande från verksamhetschefen?
– Vi har haft flera möten med leverantören där vi har diskuterat vikten av ett bra bemötande, och att det inte får finnas några tveksamheter för någon kring vem som har vilket uppdrag. Här har vi en enhetlig syn, och jag uppfattar att verksamhetschefen har en bra uppfattning om sitt uppdrag.
Är de boendes upplevelse felaktig?
– Jag tror inte bilden stämmer fullt ut. Det finns säkert ett litet korn av sanning i detta, att någon har känt sig kränkt på något vis. Men jag tror det handlar om missförstånd eller brist i kommunikationen som har gjort att detta har fått fart. Det känns utagerat nu, säger Stina Andersson.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här