Julbord. De flesta arbetsgivarna kommer att bjuda personalen på julbord, men en del väljer andra varianter på personalfester och julluncher.
Julbord. De flesta arbetsgivarna kommer att bjuda personalen på julbord, men en del väljer andra varianter på personalfester och julluncher.

Ingen kris för julborden

Varbergföretagen fortsätter att fira jul trots krisen. De flesta större arbetsgivare i kommunen tycker att julklappar och julbord till personalen är sådant som man inte skär ner på.

ANNONS
|

De flesta ansvariga som Hallands Nyheter har talat med tycker att julaktiviteter är ett bra och trevligt sätt att visa uppskattning för personalen.

Hur man lägger upp julbordet varierar. En del har det i personalmatsalen, andra bjuder personalen till Societén eller Grand i Falkenberg. En del bjuder bara de anställda, några bjuder med deras respektive.

- Vi har ju förmånen att ha julbord på plats, säger Lena-Britt Sjöholm på Varbergs kurort och berättar att personalen som vanligt kommer att äta lunch där veckan före jul.

Kurorten ingår i en dansk koncern där man har koncerngemensamt inköp av julklappar. Även hos andra företag som ingår i större koncerner fattas gemensamma beslut om julklappar.

ANNONS

Några få företag sparar in på julklapparna i år av ekonomiska skäl, men de flesta ger personalen något.

Sjukhuset kommer i år inte att bjuda personalen på något. Om någon klinik vill ha en julfest eller liknande får personalen betala för sig, vilket inte har varit nödvändigt tidigare år.

Och naturligtvis ska det vara lite hemlighetsmakeri inför julen, så även på jobbet ibland. Christer Skarin på Eson Pac tycker inte att julbord och julklappar är något att dra in på, men vill att detaljerna runt företagets julaktiviteter helst ska komma som en överraskning för personalen.

ANNONS