Ingen asfaltering av Getteröns flygfält

Det blir ingen asfaltering av Getteröns flygfält. – En katastrof för tillgängligheten och vi håller banan stängd då vi inte kan garantera flygsäkerheten, säger Bengt Melkersson.

ANNONS
|

Han är vice ordförande i flygklubben och kommunens flygsäkerhetskoordinator och oroas över framtiden för flygverksamheten i Varberg.

- Kommunen äger flygplatsen och nu är det upp till politikerna att besluta om vad som ska hända, säger han.

Det är en segdragen historia som nu nått vägs ände. Både Varbergs kommun och Varbergs Flygklubb överklagade till Mark- och miljööverdomstolen tidigare beslut om asfalteringsförbud. Flygklubbens överklagan avvisas och kommunen beviljas inte prövningstillstånd.

- Flygverksamheten har i princip legat nere i två månader, banorna är för mjuka och vi kan inte garantera säkerheten, säger Bengt Melkersson.

Kommunalrådet Jörgen Warborn (M) har precis nåtts av domsstolsutslaget.

ANNONS

- Det är fortfarande så nytt att vi inte riktigt hunnit ta del, säger han. Men det är olyckligt och nu måste vi ta en fundera på hur vi agerar vidare.

Muntrare är det i Naturskyddsföreningen som agerat mot en asfaltering.

- Underbart att vi har en lagstiftning som skyddar miljö, det är jag oerhört tacksam för, säger Inger Wennerlund, ordförande i lokalavdelningen i Varberg.

ANNONS