Inbrottsliga tagen på bar gärning i Varberg

Polisen i Varberg håller på att nysta upp en stor härva av inbrott som har inträffat under den senaste tiden. En person sitter anhållen och polisen har beslagtagit en lastbil full med stöldgods.

ANNONS
|

Hela härvan kom till polisens kännedom i måndags kväll då ett vittne larmade om ett pågående inbrott i en fastighet i Gunnarsjö. Enligt vittnet som ringde in var tre män i färd med att lasta ut saker från en fastighet in i en lastbil. Marie Nilvé är förundersökningsledare vid krimjouren i Halland.

– När polis anlände till platsen höll männen fortfarande på att lasta in saker i lastbilen. När de fick syn på polisen avvek de från platsen till fots in i ett närliggande skogsområde. Vi tog upp jakten och lyckades gripa en av männen, säger hon.

Men det var bara början på historien. Marie Nilvé utvecklar:

ANNONS

– Det visade sig att det inte var ett pågående inbrott utan att det är en fastighet som männen har hyrt, antagligen för att lagra stöldgodset. När vi kom till platsen höll de på att tömma huset för att för att dra vidare, säger hon.

Mannen som som sitter anhållen är inte svensk medborgare vilket gör att polisen misstänker att det handlar om en utländsk stöldliga.

– Vi söker nu efter de andra två som lyckades smita vid tillslaget men mannen som sitter anhållen är inte svensk medborgare. Vi undersöker nu om han har giltigt skäl att befinna sig i Sverige ändå eller om han är här illegalt. Det är lite intressant att nu, under coronapandemin och de stängda gränser som råder, kan personer ändå kan ta sig hit för att begå brott säger Marie Nilvé.

Nästa steg för polisen är nu är att göra en inventering över allt stöldgods. Något som kan visa sig ta lite tid enligt Marie Nilvé.

– Det kommer förmodligen ta ett par dagar att gå igenom allt då det var väldigt mycket gods som påträffades men vi är väldigt glada över att vi lyckats sätta stopp för dem, säger hon.

ANNONS