Arkivbild. Under lördagen upprättade polisen sex olika anmälningar om inbrott i Halland.
Arkivbild. Under lördagen upprättade polisen sex olika anmälningar om inbrott i Halland. Bild: Johan Nilsson/TT

Inbrott i bostad – vittne såg maskerade gärningsmän

Mitt på ljusa dagen larmades polisen om ett inbrott i en bostad på Danska vägen i Varberg då vittnen sett maskerade personer lämnat platsen. Totalt skedde sex olika inbrott i Halland under lördagen.

ANNONS
|

Vid 14-tiden på lördagen larmade en inringare om ett inbrott i en bostad i Varberg och hade uppgifter om att tre maskerade personer lämnat platsen till fots.

– Vi hade ett antal patruller på plats som sökte i området utan att anträffa någon, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Inbrottsvåg i Halland

Under lördagen upprättade polisen totalt sex anmälningar om bostadsinbrott i Halland. Utöver inbrottet på Danska vägen upptäcktes också två inbrott i Kungsbacka tidigare på dagen och tre i Halmstad under kvällen.

Trots flera likheter finns det inget som tyder på något samband enligt polisen.

– I dessa fallen handlar det i huvudsak om att någon tagit sig in genom en dörr och ställt till med en hel del oreda vilket tyder på att man varit snabb in och ut, säger Fredrik Svedemyr och fortsätter:

ANNONS

– I nuläget finns det inget som tyder på att det finns ett samband, men så klart är det inget vi kan utesluta heller. Det är sånt som utredningsarbetet kommer visa.

Det är bara vid inbrottet i Varberg som det finns vittnen som sett gärningsmän lämna platsen. Övriga inbrott upptäcktes när boende kom hem till en uppbruten dörr. Ingen person är misstänkt eller gripen i något av ärendena, på lördagskvällen avslutades insatsen i Varberg.

– Vi har avslutat insatsen och lämnat platsen. Patrullen har skrivit en anmälan om stöld genom inbrott, säger Magnus Schildt vakthavande befäl på polisregion väst.

Fakta: Så kan du skydda dig mot bostadsinbrott

  • Lås ytterdörren även om du är hemma. Handväskor, plånböcker och nycklar i hallen är ett lätt byte för tjuvar.
  • Ha bra lås. Det finns produkter för både fönster och dörrar som försvårar inbrott.
  • Förstärk fönster och altan- och balkongdörrar.
  • Ha inte skymmande växter nära altandörr och fönster.
  • Ha gärna utomhusbelysning som tänds med rörelsevakt, särskilt vid dörrar.
  • Ha trädgårdsredskap och verktyg inomhus så att tjuven inte kan använda dem.
  • Ha stegar inomhus eller fastlåsta så de inte kan användas för att nå olåsta eller öppna fönster.
  • Meddela grannar när du reser bort.
  • Be någon ta hand om din post så inte brevlådan blir överfull och ha timer på lampor och radio som går igång vid olika tidpunkter när du är bortrest.

Källa: Polisen

ANNONS