Ica-prinsen följer sin dröm i sin fars fotspår

Han är 27 år och lever sin dröm som delägare. I butiken är det ordning och reda, en kontrast till Victor Anderssons hobby - surfing. – Ingenting går att boka för allting beror på vinden och vågorna, säger han.

ANNONS
|

Vi träffar Victor Andersson i det han kallar sitt andra hem. Och det märks att han är hemmastad i butiken. På Kvantum i Varberg arbetar 130 medarbetare och Victor hälsar på alla från höger till vänster. Men hans väg till biträdande Ica-handlare, började inte högst upp. Otvivelaktigt har hans position att göra med att hans pappa äger de två Ica-butikerna i Varberg, Kvantum och Hajen. Men hans väg började i frukt- och gröntavdelningen som sextonåring. Dock är det inte hans första minne från butiken.

– Jag var fem-sex år och gick in i köket för jag ville rulla köttbullar. Medarbetarna var snälla och lät mig hållas trots att det inte behövdes fler köttbullar, säger han och skrattar.

ANNONS

Många Varbergsbor känner igen dig som "Ica-kungens" son, "Ica-prinsen", hur känner du kring det?

– Jag ser varken min pappa som en kung eller mig som en prins, men jag är oerhört stolt över vad han har åstadkommit. Jag har också en fantastisk mamma som hjälper mig igenom allt, säger han.

Victor kommer i framtiden få ta över och axla sin pappas roll tillsammans med sin bror och de andra delägarna till de båda butikerna. Något som han ser fram emot att få göra.

– Jag har alltid känt att det är det här jag vill göra. Det är ett oerhört varierande yrke, ibland är jag hantverkare, företagsledare eller psykolog.

Lillebrorsan Filip har också valt butiken som yrkesbana. Han arbetar som biträdande chef i den andra butiken.

– Vi vet att vi är lyckligt lottade med de möjligheter vår pappa skapat åt oss. Jag brukar säga att jag går i pappas fotspår och tar lärdom av hans erfarenheter som leder mig in på nya vägar, säger han.

Victor menar att det är bra med utveckling och att man vågar testa nya saker. Det försöker han och hans bror göra, komma med nya yngre perspektiv.

ANNONS

– Min största bedrift var när jag fick pappa att vara med på en bild på butikens Instagram med vår egengjorda "Kvantum Magnus" glass i ansiktet, säger han och skrattar.

När Victor inte är på jobbet tycker han om att surfa. Han och hans kompisgäng brukar åka på surfresor till bland annat Kapstaden, Bali, Portugal och Mauritius. Han gillar kontrasten mellan surfing och yrkeslivet.

– Det går aldrig att boka när man ska surfa eftersom allting handlar om vinden och vågorna. Men känslan när man väl lyckas fånga sin första våg är obeskrivlig.

Vad gör dig glad?

– Jag blir glad att jag har underbara vänner och flickvän. Jag blir även glad när andra människor är glada och mår bra.

Vad gör dig arg?

– Jag blir sällan arg, men jag blir väldigt ledsen av att se folk som har det tufft, både runtomkring mig och ute i världen.

Fakta: Victor Andersson

Född: Elfte januari 1990 i Halmstad.

Familj: Pappa Magnus Andersson (Ica-kungen), mamma Monika, lillebrorsan Filip, sambon Klarisha och hunden Accy en italiensk mastiff på 43 kilo.

Yrke: Biträdande Ica-handlare (Ica Kvantum och Ica Hajen lågpris).

Bor: I en lägenhet i Hästhaga.

Victors filosofi: Tror alla kan göra skillnad, genom att visa mycket kärlek och stötta varandra. Ett leende sprider mycket glädje.

En dålig sida Victor aldrig visar på jobbet: Att jag blir lite irriterad när jag är hungrig. Min familj vet dock direkt när jag är hungrig.

Matpreferenser: Jag gillar att äta mat från andra länder. Jag klarar inte av ostron, det är som när man trillar av surfbrädan och sväljer massa havsvatten.

ANNONS