Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fastigheten Malmen 7 kommer snart att rivas för att ge plats åt ett femvåningshus med 34 lägenheter. Bild: Stefan Johansson
Fastigheten Malmen 7 kommer snart att rivas för att ge plats åt ett femvåningshus med 34 lägenheter. Bild: Stefan Johansson

Hyreshus rivs för att ge plats åt 34 nya lägenheter

Inom kort byggs 34 nya lägenheter i centrala Varberg. Det stod klart när byggnadsnämnden lämnade beslut om rivningslov och bygglov under ett och samma sammanträde.

Det är huset med adressen Lilla Drottninggatan 6A och 6B som snart kommer att rivas för att ge plats åt ett nytt flerbostadshus. Huset kommer att ha fem våningar och rymma 34 lägenheter av olika storlek. Översta planet har indragen balkong.

– Huset kommer att byggas ihop med grannfastigheten som håller på att byggas på tomten bredvid. De ska dela källare, säger byggnadsnämndens ordförande Christian Persson (C).

LÄS MER: Gatstump ska byggas – efter att ha planerats i över 80 år

Han berättar att det var en enig nämnd som fattade beslutet. Diskussionerna var livligare när detaljplanen antogs för en tid sedan.

– Beslutet följer planen som är tagen. Det har ju varit en het politisk debatt tidigare. Men nu har vi landat i detta. Ett beslut är fattat och då får vi acceptera det och göra det bästa efter det, säger byggnadsnämndens vice ordförande Tomas Johansson (S).

Stor mix av olika lägenhetsstorlekar

Totalt kommer byggnaden att innehålla 34 lägenheter. Storleken kommer att variera mycket. Flera mindre lägenheter kommer byggas. Till exempel ettor och tvåor på mellan 40 och 60 kvadratmeter. Treorna ligger på omkring 80 kvadratmeter.

De största lägenheterna finns på femte våningen som har en indragen balkong och är 92 respektive 104 kvadratmeter stora. Båda har stora uteplatser.

Är det bostadsrätter eller hyreslägenheter?

– Det vet jag faktiskt inte. Det framgår inte av bygglovsansökan, säger Christian Persson.

LÄS MER: Snart är det rosa huset på Magasinsgatan ett minne blott

LÄS MER: Efter rivningen: Så ska nya Charleshill se ut

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här