Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Hotellplaner går vidare trots grannprotester

Hotellet är redan etablerat och grannarna får gott finna sig i att det byggs ut med ett annex. Så resonerar majoriteten i byggnadsnämnden.

Hotell Havanna vill expandera och kan inte göra det i direkt anslutning till hotellet. Däremot vill man låta bygga ett annex på andra sidan vägen. Det ska gå i samma stil som hotellet men vara innehålla hotellrum och konferenslokal.

Byggnadsnämnden har varit försiktigt positiv och låtit ta fram ett detaljplaneförslag som ska göra expansionen möjlig. Men när förslaget var på samråd mötte det kritik bland en del grannar.

Kritikerna anser sig störda av hotellet och befarar än värre högljutt alkoholindränkt prat om kvällarna och än mer trafik i området om annexet byggs.

Majoriteten tror inte annexet ska störa

Nu går förslaget ut på en andra remissrunda, så kallad granskning – detta utan att några stora förändringar gjorts i förslaget.

– Det finns redan en hotellverksamhet på platsen. Hade det inte funnits det hade vi kanske resonerat annorlunda. Nu får man ett stillsamt annex där gäster ska sova och hålla möten. Hotellet är en verksamhet som fungerar och kan den expandera är det bra för näringslivet, förklarar byggnadsnämndens ordförande Christian Persson (C) resonemanget i nämnden.

KD protesterar

Ledamoten Roger Kardemark (KD) tyckte dock annorlunda och han har reserverat sig mot beslutet om att gå vidare med planeringen som den ser ut i dagsläget. Det föreslagna annexet blir för stort, anser KD och partiet gillar inte heller tanken på att hotellet ska finnas på båda sidor om gatan. Kardemark menar också att det finns risk att de grannar som störs i dag kommer störas ännu mer om annexet kommer på plats.

LÄS MER: Hotell Havannas önskade annex möter motstånd

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här