Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Hotellets ombyggnad rycker närmare

Orangeri, takterrass och bar – om allt går i lås kan Varbergs Stadshotell och Asia Spa planerade ombyggnation påbörjas i vår.

Ombyggnationen har planerats under en längre tid. En del av arbetet ryms inom bygglov och en del kräver en ny detaljplan. Byggnadsnämnden har tidigare beslutat att ta fram en ny detaljplan och att påbörja det arbetet tidigast i höst.

I december skrev fastighetsägaren Varbergs Fastighets AB kontrakt med MVB Astor Bygg AB om så kallad partnering. MVB Astor Bygg räknar på projektet och deras kalkyler ska tröskas de närmaste veckorna.

Om alla kommer överens ska affären signeras inom kort.

LÄS MER: Hotell vill bygga orangeri på sitt tak

Hotelldirektör Bo Samuelsson vill inte kommentera projektet i nuläget. Men på fastighetsbolagets hemsida står att läsa att projektet innehåller en ny yta för spa, ett orangeri med bar och en takterrass. "Orangeriet med bar och den nya takterrassen är till för både besökare och hotellgäster." Nya hissar och en förlängning av trapphus ingår också.

Om- och tillbyggnationen berör kvarterets västra del.

Cuneyt Alkan, fastighetsutvecklare på Varbergs Fastighets AB, hoppas att all planering ska landa i en överenskommelse nu i mars.

– Affären är inte hundra färdig ännu. Innan vi har kostnadsbilden klar för oss kan vi inte låsa affären, men det här är definitivt en affär som vi tror på. Stadshotellet är varumärkesbyggande för Varberg som stad. Vi jobbar mycket med begreppen attraktion och destination och de kommer verkligen med här.

Orangeriet, baren och takterrassen skulle kunna byggas i etapp ett och den nya spaytan i etapp två.

En tidigare version av artikeln gav intryck av att affären var klar och att bygget ska dra igång i april, men det är alltså inte helt säkert och bestämt.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här