Hot mot kommundirektören Carl Bartler

Varbergs kommundirektör Carl Bartler har under helgen fått ta emot flera allvarliga hot. Kommunen har nu polisanmält händelsen.

ANNONS
|

På lördagsmorgonen den 26 september fick kommunens högsta tjänsteman, kommundirektören Carl Bartler, ta emot flera allvarliga hot.

Dels har ett mejl med mycket hotfulla ordalag skickats till honom, och dels har tre telefonsamtal ringts till hans hem, varav två besvarades. ”Vid samtalen noterades att uppringaren hade mansröst, skrek hotfullt och gav ifrån sig stönande ljud”, heter det i kommunens polisanmälan.

Hallands Nyheter har också tagit del av det hotfulla mejl som skickats till Carl Bartler. Utöver själva hotelserna anklagar mejlskrivaren bland annat ”de styrande i Varbergs kommun” för att vara ”mutade och korrupta”.

Carl Bartler har under tisdagsförmiddagen varit i kontakt med polisen och han har tagit illa vid sig av händelsen.

ANNONS

– Det är flera olika typer av känslor. Jag blir upprörd på det sätt som den här personen agerar. Jag blir arg för att de demokratiska spelreglerna inte respekteras. Det är över gränsen på alla sätt med den här typen av personliga hot, säger han.

Kommunen har nu vänt sig till polisen via sin kommunjurist. Kommunen kommer också att bistå polisen i utredningen.

– Vi har principen att hot och våld mot våra anställda ska polisanmälas, konstaterar Bartler.

Har du blivit utsatt för den här typen av hot tidigare?

– Inte i Varbergs kommun. Men det har förekommit i andra funktioner där jag varit tidigare.

Är det vanligt att personer i kommuntoppen utsätts för den här typen av hot?

– Nej. Det förekommer att personer uppträder otrevligt mot en i tjänsten. Men att det tar steget över till den privata sfären på det här sättet är ovanligt.

Brottsrubriceringen är olaga hot och ärendet utreds av polisens hat- och demokratibrottsgrupp i Göteborg.

ANNONS