Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Hos Sjöblom kastas man tillbaka till 50-talet

Att besöka Hans Sjöbloms hem i Veddige är som att lämna samtiden för en stund. Här kastas man tillbaka i en tid där Elvis toppade hitlistorna och brylcreem var lag. Välkommen tillbaka till 50-talet!

Hans Sjöblom har alltid haft ett stort intresse för 50 och 60-talet, men det var först för 20 år sedan som samlandet började på allvar.
– Efter skilsmässa så var man ju herre på täppan här. Samlandet började i sakta mak och sedan spårade det ur längs med vägen i vanlig ordning. Jag åker mycket på bilmarknader och där kan man göra fynd. Men det blir både svårare och dyrare att hitta grejer.
Genast när vi kliver över tröskeln till det hemtrevliga köket möts vi av nostalgiska blinkningar i form av ett amerikanskt kylskåp från 1947.
– Det tickar och går fortfarande. Det var blytungt att få in i huset, säger Hans Sjöblom och skrattar.
Hans Sjöbloms 80-talsvilla upplevs som en udda kombination av ombonat hem och ett 50-talsmuseum med inslag från 60-talet. 
– Det mesta är lite amerikainspirerat, de gjorde fräcka grejer som vi inte såg här i Sverige. Men det finns lite svenskt med.
Bland de många prylarna märks bland annat jukeboxar, tuggummiautomat, filmaffischer, bensintankar, luftpump, flipperspel och en läckert röd Coca Cola-automat.
Började det med att du ville piffa upp hemmet eller tyckte du att det var kul att samla?
– Det var väl både och. Man kunde piffa upp hemmet och samtidigt ta in de grejerna man tyckte var kul, säger Hans Sjöblom.
Allt det här måste ha kostat en del?
– Det har gått en och annan krona, ja. Men ska man göra någonting annat som man tycker är roligt så kostar det också pengar.

Texten har tidigare varit publicerad i Varbergsposten

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här