Trångt i spåren? Åkulla Skidallians hoppas på dubbelt så många deltagare i Varbergsklassikern i år.
Trångt i spåren? Åkulla Skidallians hoppas på dubbelt så många deltagare i Varbergsklassikern i år.

Hopp om fördubbling i Varbergsklassikern

– En försiktig prognos är väl att vi ska fördubbla antalet deltagare som genomför Varbergsklassikern i år. Det säger Åkulla Skid­allians ordförande Göran Björkroth inför det inledande loppet i Åkulla.

ANNONS
|

Varbergsklassikern inleder sitt andra år med Åkulla Skidklassiker söndag 3 februari. I Skidklassikern åker man 14 km klassisk stil utan tidtagning. Klassikern är ett samarrangemang mellan sex föreningar med olika sporter på sitt program.

– Just nu har vi perfekta förhållanden i Åkulla med välpreparerade spår och de har ju också utlovat fortsatt bra väder, säger Göran Björkroth.

Totalt fullföljde 70 personer Varbergsklassikern förra året där det gäller att inom en tolvmånadersperiod fullfölja minst fyra av de sex olika aktiviteterna.

– Vi hoppas kunna fördubbla antalet deltagare i år under mottot ”Årets friska utmaning”, säger Göran Björkroth. Vi vänder oss inte bara till elit och motionärer, utan också till företag, förvaltningar och liknande organisationer.

ANNONS

Varbergs kommun har förbeställlt 100 klassikerpass att fördela bland de anställda. Det sker via personalföreningen där Leif Andersson är ordförande.

– Det är en rolig och bra grej och vi hoppas att många nappar på den här möjligheten. Det är först till kvar som gäller och man anmäler sitt intresse till personalföreningen.

3 februari, Åkulla skidklassiker.

19 maj, Jubileumsloppet, landsvägscykling,

25 maj, TappaVandringen.

23 juni, Varberg Open Water, havssimning.

13 juli, Varbergsloppet, löpning.

31 augusti, Bockstensturen, mountainbike,

ANNONS