Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Hon hoppas på ny succé i Varbergs kyrka

Sommaren 2017 startade Therése Björneröd upp kören Nova Cantus. Nu förbereder hon sig själv och kören för deras tredje välgörenhetskonsert.

Therése Björneröds intresse för körsång har under många år färgat hennes vardag. Redan som fyraåring började hon sjunga i Träslöv kyrkas barnkör.

– Det ger så mycket glädje. Att göra något kollektivt och beröra andra med hjälp av musiken, säger hon.

Nu förbereder Therése de 70 körsångarna i Nova Cantus för en ny välgörenhetskonsert. Den här gången går konserten under namnet ”De fyra elementen” och de insamlade pengarna kommer att gå till Världsnaturfonden.

– Jag har vurmat för djur och natur sedan uppväxten och så är jag biologilärare till vardags. Det känns bra att samla in pengar till Världsnaturfonden.

I höstas samlade Nova Cantus in cirka 40 000 kronor till stiftelsen ”Min stora dag”, vars främsta syfte är att göra sjuka barns drömmar till verklighet.

– Det blev fullsatt. Vi fick fylla med på hundra biljetter till och sätta folk på läktaren, det var så många som ville komma in. Men vi vill så klart toppa det på söndag, säger Therése Björneröd.

Vad blir det för musik?

– Det blir blandat popinspirerat och visa. Lite Eva Cassidy, lite Ted Gärdestad som är en favorit och så lite Niklas Strömstedt.

Liksom förra gången kommer Nova Cantus att bli kompade av en grupp musiker, nämligen Adam Andersson (slagverk), Örjan Danielsson (gitarr) och Svante Fält (bas). Under konserten medverkar även dansaren Amanda Almér som kommer att förstärka känslan i musiken.

– Vi provade det förra konserten och det blev väldigt lyckat. Vi fick mersmak. Nu ska kören vara med och gestalta lite av musiken genom dans också, säger Therése Björneröd.

”De fyra elementen” spelas i Varbergs kyrka på söndag klockan 18.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här