Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det har inte funnits någon mataffär i Skällinge på över ett år. Men nu har den öppnat igen. Den nya ägaren heter Camilla Bengtsson och är välbekant i trakten.

Hon är kvinnan bakom nyöppnade affären i Skällinge

Camilla Bengtsson vill att mataffären ska vara en naturlig mötesplats på orten.

Under våren 2016 gick mataffären i Skällinge i konkurs. Nu, ett år senare sjuder det av energi innanför de nymålade väggarna. Att affären har varit efterlängtad märks på de glada tillrop som butiksägare Camilla Bengtsson får när hon går genom butiken. Hon stannar och pratar. En klapp på en äldre dams axel, småprat med en tonåring. En kram.
– Allt är inte klart men herregud det har ju bara varit öppet i fyra dagar, utbrister hon glatt.
Camilla Bengtsson, 50, är ett välbekant ansikte i trakten. Hon är uppvuxen i Skällinge men i 20-årsåldern flyttade hon till Varberg. Sedan tre år tillbaka är hon återigen Skällingebo.
– Vi bodde Träslöv, hade hus och det var jättefint och bra på alla sätt och vis men jag trivdes inte. Det var inte jag, säger hon och beskriver den längtan som kom krypande med åren.
– Jag kände att när jag behövde återhämtning åkte jag ju hit, promenerade runt sjön. Jag kunde flytta från Skällinge men Skällinge kunde inte flytta från mig!
När hon väl återvänt började hon se möjligheterna med affären som då drevs av förre ägaren. 
– Det riktigt kliade i fingrarna och vad man kunde utveckla, säger hon. 
Efterlängtad invigning
Och det ligger många timmars hårt arbete bakom den nyrenoverade matbutiken som fått en helt ny insida samt en liten kafédel.
– Men man kan inte bara driva på hela tiden. Jag har försökt att stanna upp och njuta lite emellanåt. Jag kommer ju aldrig göra detta någon mer gång.
Öppningen i fredags, menar hon, gick över förväntan.
– Den var helt makalös. Samhällsföreningen bjöd på tårta. Jag tänkte att det skulle gå åt tio bitar men de skar upp 250 bitar tårta och sedan fick de ta wienerlängder från butiken. Jag blev så rörd. Jag fattade inte att det hade varit en sån längtan efter det här, säger hon tårögd.
Vågat testa nytt
På Camilla Bengtssons meritlista finns flera olika arbeten som kräver stort engagemang. Under många år drev hon Granitbolaget tillsammans med sin man. Efter att hon slutade där 2008 har hon jobbat med allt från att vara projektkoordinator på Wästbygg till klubbchef i Varbergs Bois.
– Jag har utbildat mig till redovisningsekonom och det är jättekul men jag kan inte bara sitta vid en dator, jag har för mycket energi. Jobbet på Wästbygg var fantastiskt roligt. Det är ett miljardföretag men jag vill gärna verka i det lilla. Under de här åren har jag också gjort min resa. Den största resan är den man gör i sig själv. Jag ville tillåta mig att testa lite olika saker, känna efter. Men jag hade inte hittat mitt jobb. 
– Jag har nog alltid velat göra nytta och att det ska bli ett resultat. Jag tycker om att bygga lag tillsammans med mina medarbetare.
Visionen är att inom en femårsperiod investera i chark, grill, bake off-bröd och pantmaskin till butiken.
Hur vågar du öppna en affär när den förra gick i konkurs?
– Jag tror så på Skällinge. Det finns en kraft här och man vill ha den här sociala knutpunkten, med bra service, tillgänglighet och bra bemötande. Det finns en Skällingeanda där vi alla hälsar på varandra när vi möts.

Texten har tidigare publicerats i Varbergsposten.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här