Hon är Himledalens nya kyrkoherde

Nu är hon på plats och i mars kommer hon att välkomnas av biskopen. Himledalens nya kyrkoherde Heléne Enarsson ser med förväntan fram emot att få möta sin församling.

ANNONS
|

Heléne Enarsson prästvigdes 2003 och har sedan dess varit verksam i Skåne och Göteborg och nu senast som präst i Okome. Att tillträda en roll som kyrkoherde mitt under en pandemi har vissa nackdelar och Heléne Enarsson längtar till den dag då hon får bättre möjlighet att knyta kontakter med människorna i bygden.

– Jag ser fram emot att få möta alla de som bor och verkar här, säger hon.

I samband med gudstjänsten i Grimeton kyrka den 7 mars kommer Heléne Enarsson att hälsas välkommen av biskopen och kyrkoherde Fredrik Ivarsson. Men eftersom det endast är tillåtet med åtta personer i kyrkan så blir ceremonin inte helt traditionell.

ANNONS

– Det handlar ju egentligen om att församlingen ska hälsa mig välkommen men de får inte komma. Det är märkligt men vi kommer att spela in och livesända så att man får möjlighet att vara med även om man får sitta hemma.

Heléne Enarsson säger att hon har fått en positiv känsla från kollegor och medlemmar.

– Det är en god församlingskänsla här. Det finns många som är frivilliga och aktiva på olika sätt men det är ju väldigt mycket som man inte får göra nu. Vi har startat upp och träffat konfirmanderna igen och efter sportlovet är det dags att ha barngrupper igång lite mera, men följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer så vi får hela tiden anpassa oss.

Vilken roll tycker du att kyrkan ska ha i en bygd?

– Kyrkan ska finnas till i glädje och sorg och vardag och helg och vi ska finnas som en helt självklar del av vår bygd, tycker jag.

LÄS MER:Kyrka får byggas till med ramp för rullstolar

Fakta: Heléne Enarsson

Ålder: 53

Bor: Falkenberg

Kommer från: Göteborg

Familj: maken Henrik och tonårssonen Svante

Intressen: läsa böcker, vara utomhus, resa och träffa vänner

Arbete: kyrkoherde i Himledalens församling där Gödestads kyrka, Grimetons kyrka, Nösslinge kyrka, Hunnestads kyrka, Rolfstorps kyrka och Skällinge kyrka ingår.

LÄS MER:Douglas nyfikenhet på kyrkan tog överhand

ANNONS