HN testar maten på Hallifornia

Under Hallifornia har ett antal nya foodtrucks rullat in i stan. Efter en dag fylld av surf, bad och annat fartfyllt i gassande sol gör sig nog hungern påmind. HN har testat ett urval av nytillkomna vagnar.

ANNONS
|

Jamaican Soul Food

Kategori: Jamaikanskt/grillat

Testat: Lovely jerk chicken (99 kronor)

Vegetariska alternativ: Ja

Spillfaktor: 2

Hetta: 4

Mättnad: 4

Smak: 5

Kön ringlar sig lång till den färgsprakande jamaikanska vagnen. Varje beställning tycks ta ganska lång tid, men när maten väl kommer visar den sig vara värd att vänta på. Mängden kyckling på tallriken är generös och sötpotatischipsen är krispiga. Det är sting i barbecuesåsen, som också dominerar hela rätten smakmässigt. Till maten får man en kålsallad med tomat och hela rätten toppas med kokosflakes. De hela kycklingfiléerna som läggs på grillen ser färska ut och över köket vilar en genuin och hantverksmässig känsla.

ANNONS

Burrito Bros

Kategori: Mexikanskt/burritos

Testat: Vegitto (70 kronor)

Vegetariska alternativ: Ja

Spillfaktor: 3

Hetta: 4

Mättnad: 5

Smak: 2

Foodtrucken erbjuder maffiga burritos och burritobowls för den lite mindre hungriga. Mätt blir man, särskilt av burriton. Den vegetariska varianten är fylld med vegofärs, svart böngryta, mexikanskt ris och ost i ett tortillabröd. Det hettar till i gommen när man efter några tuggor sätter tänderna i den gröna chilin. Det är välkryddat, men saknas grönsaker och texturer. Trots att smakerna sitter är fyllningen på gränsen till för torr. En guacamole eller salsa hade lättat upp den kompakta rullen.

We Love Balls

ANNONS

Kategori: Italienska/svenska bollar

Testat: Bowl of balls (85 kronor)

Vegetariska alternativ: Ja

Spillfaktor: 3

Hetta: 1

Mättnad: 4

Smak: 4

Ett otippat inslag och något av en joker i leken bland vagnarna vid fästningshörnan. Maten har en mer rustik restaurangkänsla i kontrast till det övriga street food-käket. Köttbullarna som serveras är av imponerande storlek. Tre rejäla rackare serveras i en smakrik tomatsås som mycket väl kan vara hemlagad. Färska örter och riven parmesanost lägger grunden till smakerna. Två skivor rostat surdegsbröd toppar rätten. Kanske hade man velat ha en sked för att kunna sluka den sista tomatsåsen i skålen.

Rollin' Bistro

Kategori: Internationell streetfood Testat: Bahn mi wrap (85 kronor)

Vegetariska alternativ: Ja

Spillfaktor: 5

ANNONS

Hetta: 2

Mättnad: 3

Smak: 5

Bland flera alternativ från världsköken erbjuds bland annat Bahn mi wrap, en typ av vietnamesisk macka. Fläsket är mört och fettet smälter i munnen. Krispigheten från romansallad, bladspenat och picklade grönsaker gör mackan fräsch. Chili mayon passar ihop med syrligheten från de picklade grönsakerna, men mayon är lätt rinnig och vill inte stanna i wrapen. Om man inte är försiktig hamnar den på shortsen. Om du vanligtvis inte är mycket för koriander, kan det vara det här som tillslut får dig att ändra uppfattning.

Betygen är sattaenligt en femgradig skala.

ANNONS