Historiskt låg kostnad för snöröjning 2020

En blåsig juli och en snöfattig vinter är några av förklaringarna till att hamn- och gatunämnden kan summera 2020 med ett plus.

ANNONS
|

Den snöfattiga vintern förra året innebar att kommunen inte behövde lägga massa pengar på snöröjning. Sedan blev det sommar. Sol- och badsugna i kombination med corona gjorde att stränder och toaletter behövde städas mer än vanligt. Det blåsiga julivädret blåste in tång gång på gång och kommunen fick röja och röja.

Kostnaderna för vinterväghållningen var 2020 historiskt låga och kostnaderna för tånghanteringen var historiskt höga, sammanfattar årsredovisningen läget.

Många byggen har varit igång och ställningar och byggbodar på kommunal mark gav intäkter för hamn- och gatuförvaltningen.

Vädret och byggena är några av förklaringarna till att hamn- och gatunämnden gör ett plusresultat på nära 1,8 miljoner kronor 2020.

ANNONS

– Kostnaderna för snöröjningen har inte varit så låg på tio år. Det känns positivt att vi kan redovisa ett plusresultat, kommenterar nämndens ordförande Micael Åkesson (M) resultatet.

ANNONS