Hemtjänstpersonal misstänks för bedrägeri – åtalas

En 88-årig kvinna upptäckte att 24 000 kronor saknades från hennes bankkonto. Nu åtalas en kvinna som arbetade i hemtjänsten för bedrägeri.

ANNONS
|

En kvinna, som är i 30-årsåldern, åtalades under måndagen för flera fall av bedrägeri under perioden 28 oktober till den 6 november förra året. Hon var då anställd av ett privat hemtjänstföretag och misstänks nu för att ha lurat en äldre kvinna på totalt 24 000 kronor. Enligt stämningsansökan hade kvinnan olovligen tagit ut pengar på bankomater vid Willys, sjukhuset och på Håsten vid totalt åtta tillfällen.

Kvinnan var anlitad för att hjälpa 88-åringen i sin vardag och därför hade hon tillgång till kvinnans kontokort och kod. Hon hade gjort inköp av mediciner och hade vid dessa tillfällen fått låna kontokortet. Hon har även fått låna 4 000 kronor av kvinnan. "Jag lånade ut pengar till henne för barnens skull" har brottsoffret berättat för polisen.

ANNONS

Den åtalade kvinnan hade också dykt upp hemma hos kvinnan under de dagar hon inte var i tjänst. En av gångerna, den 3 november, hade hon helt plötsligt stått i köket när kvinnan kom in efter att ha varit ute i trädgården. Kvinnan hade förklarat sitt oväntade besök med att hon "bara ville se hur ni har det" och återlämna en tidning som hon hade lånat.

I förhör med polisen nekar kvinnan till brott och säger att hon har fått låna pengarna som saknas på kontot. Hon har också berättat att hon har lovat att betala tillbaka så fort som möjligt och att hon inte alls förstår varför hon har blivit polisanmäld.

Kvinnan har inte arbetat för hemtjänstföretaget sedan polisutredningen drog i gång.

ANNONS