Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/5

”Hemmet ska ge energi, inte suga ut den”

För några år sedan utbildade Birgitta Frenzel från Varberg sig till Feng shui–konsult. För ett år sedan tog hon steget fullt ut och satsade på eget företag.

– Jag arbetar som livscoach också. Ofta överlappar mina två verksamhetsområden varandra. Om någon kommer och säger att de inte får ihop livet eller inte når sina mål kan jag vara säker på att det finns en ostrukturerad del i hemmet också, säger Birgitta.

– Det finns olika grenar inom Feng Shui. Det finns riktlinjer men inga fasta regler. Allt beror på, säger Birgitta med ett leende. Man kan ta hjälp av kunskapen för att skapa harmoni och balans i sitt hem. Allt vi ser, färg, form och material tillhör olika element och ger olika energier. Till exempel kan en rosa eller grön färg ge lugn, medan en röd kan pigga upp.

Hur energin rör sig i rummet kan också vara bra att tänka på.

– Fönster och dörrar släpper igenom energi. Om man vill bromsa upp energin lite kan man göra det med hjälp av gardiner och växter. Du vill helst möblera så du inte sitter mitt i flödet.

Birgitta tar emot för konsultationer och tittar ofta på ett helt hem. Hon har också en kurs i att inreda med Feng shui.

– Jag ställer många frågor om vad personerna själva vill. Det kan handla om ett rum som inte fungerar, eller som ingen vill vara i trots att man försökt göra det mysigt. Ibland hjälper det att tillföra ett nytt element, eller bara möblera om. Mitt huvudsyfte är att hjälpa människor att trivas och må bra.

Birgitta har några snabba tips på att höja energin i hemmet.

– Ibland kan det vara så att högarna bara växer hemma. Och i takt med det sjunker energin att ta itu med dem, säger hon. För det är det som är meningen med Feng shui, att använda den så att du mår bättre och får energi i ditt hem.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Fakta: Birgittas tips

Duscha av växter, eller ta in nya växter och släng döda växter.

Rulla upp persienner och dra ifrån gardiner. Släpp in ljuset.

Vädra.

Sätt på bra musik.

Stäng locket till toaletten och toalettdörren så att energin inte går ut den vägen.

Mjuka upp vassa hörn, till exempel bordskanter, med runda former.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här