Hemester har gett många besökare till Strömma

Alla stora spelningar och den årliga marknaden fick ställas in. Ändå blev sommaren 2020 en succé för Strömma Farmlodge.

ANNONS
|

I vanliga fall hade det knappt gått att komma fram på Strömma denna helg, när den årliga bondemarknaden skulle ha gått av stapeln. Nu är det inte i vanliga fall. Liksom så många andra verksamheter har Strömma fått anpassa sig efter den rådande pandemin.

Förutom den populära bondemarknad har flera stora spelningar fått ställas in. Ändå har sommaren 2020 varit en succé. Marina Evertsson är tjejen som ligger bakom den gamla kvarnens förvandling till ett av de populäraste turistmålen i Varbergs omnejd.

För Strömma som har huvuddelen av sin verksamhet under sommaren är våren en tuff tid. Allt ska köpas in och förberedas och intäkterna har inte börjat rulla in än. Denna våren var tuffare än vanligt.

ANNONS

– Våren var ganska ångestladdad. Skulle vi ens kunna öppna? skulle det komma några besökare? Men ganska snart efter att vi öppnat kände vi att det nog kommer bli bra, säger hon.

Egentligen brukar Strömma öppna redan till påsk. Men i år under de omständigheter som rådde valde de att skjuta på öppningen till i början av maj.

– Vid den tidpunkten på året har folk större behov att vara inomhus. För att det inte skulle bli trångt i lokalerna väntade vi en månad, berättar Marina.

Permitterade personal under våren

I vanliga fall brukar Strömma ha 35 säsongsanställda över sommaren. I år har det sett lite annorlunda ut.

– Under första månaden fick vi permittera folk, vilket känns extra tufft då det är säsongsarbete men sedan vi öppnade har vi fått anställa ytterligare personal, säger hon

De stora artister som skulle ha spelat på Strömma denna sommaren var Backyard Babies, Lisa Ekdahl och Timbuktu. Om det i stället kommer nästa sommar är inte klart.

– Vi har sagt att vi ska hålla det öppet och hålla kontakten, berättar Marina.

Under sommaren har Strömma i stället testat nya grepp, anpassade för de regler som gäller för evenemang under pandemin.

– Vi har haft ståuppkomedi och även några spelningar för publik under 50 personer. Vi har växlat mellan att vara ute eller när vädret inte har tillåtit har vi varit inne i ladan.

ANNONS

Sista helgen i augusti är sista helgen innan Strömma strömma stänger för säsongen. Sedan blir det satsning på den andra verksamheten på Gästis café och matsalar under vintern.

– Vi har saker på gång och det kommer bli musik, Men vad eller vilka kan jag inte avslöja än säger Marina.

ANNONS