Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Harrys vill göra sin uteservering permanent

Harrys vill ha sin uteservering året runt och har skickat in en ansökan till byggnadsnämnden. – Vi vill skapa mer liv i centrum under den mörka tiden på året, säger Beatrice Svensson, Restaurang Harrys.

HN har tidigare skrivit om kommunens förändringar av riktlinjerna kring uteserveringar som skapade stor upprördhet hos både krögare och allmänhet. Efter att ha lyssnat på detta gjorde kommunen kompletteringar som innebär att krögarna kan få ha mer rejäla uteserveringar än riktlinjerna tillåter om de söker bygglov.
Från och med nästa år träder de nya riktlinjerna i full kraft.
– Alla måste söka, vi ligger kanske lite före som söker redan nu, säger Beatrice Svensson, Restaurang Harrys.

I ansökan till byggnadsnämnden skriver Restaurang Harrys att det önskar ha kvar sin befintliga uteservering året runt, med start omgående. Golv och tak vill de också ha på den befintliga uteserveringen.
Statsbyggnadskontoret har ännu inte hunnit behandla ansökan och kan därför inte svara på huruvida Restaurang Harrys ansökan kommer att beviljas. I riktlinjerna står det att bygglovsansökningarna för uteserveringar kommer att behandlas restriktivt.
Magnus Palmqvist, ordförande i Varbergs krögarförening, tycker det ska bli intressant att se hur kommunen hanterar ärendet.
– Det låter inte möjligt om man tittar på riktlinjerna som kommunen släppt. I princip kräver det en planändring av ytan. Samtidigt tycker jag det är ganska konstigt att man inte nyttjar platsen under den mörka tiden av året, säger han.

Läs mer:

Öl under tak även i framtiden

Uteserveringarna på tapeten igen

Plats för uteserveringar i Varberg i framtiden?

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här