Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Har du varit och handlat mer efter sprutan?

Hur är det att gå i butiker och att ge sig ut på resa efter vaccinationen? Så här sa några av 60-plussarna som rörde sig genom centrala Varberg under fredagen
Bild: Erik Tjus
Bild: Erik Tjus

Marie-Louise Särnblom och Arne Johansson

– Vi fick båda två vår första dos i tisdags och det är inte mycket som har ändrats sedan dess. Det är som vanligt. Vi går inte ut och äter så mycket som vi brukade och vi försöker hålla avstånd. Många av våra vänner har reagerat på att vi varit på Gekås under pandemin, men det har faktiskt gått bra. Det är inte så många där och folk håller distans.
Har ni planerat in någon resa framöver?
– Inte mer än en liten golfresa till skåne nästa vecka. Det känns dumt att chansa och boka in något innan vi är fullt vaccinerade.
Bild: Erik Tjus
Bild: Erik Tjus

Kurt Johansson

– Nej, jag handlar inte mer än vad jag gjorde innan. Det är damerna som gör det. Jag sitter och tar en paus och väntar på dem just nu. Det var 14 dagar sedan jag fick den andra sprutan och det känns lite tryggare, faktiskt.
Bild: Erik Tjus
Bild: Erik Tjus

Anita Larsson

– Jag har fått den första sprutan men har inte vågat gå mer i butikerna än. Det känns precis samma som det gjorde innan. Jag hoppas att jag ska våga mer efter att jag fått den andra sprutan. Den är inplanerad till 27 maj.
Bild: Erik Tjus
Bild: Erik Tjus

Folke Nilsson

– Jag har fått båda sprutorna men är bara ute och handlar till mig själv och det har jag gjort hela pandemin.
Är det ingen skillnad sedan tidigare?
– Nej.
Har du planerat in någon resa?
– Nej, jag är för gammal för sådant. Det är skönt att få stanna hemma. Men det är trevligt att gå ner till stationen och sitta här ett tag. Och så bjuder de på kaffe.
Bild: Erik Tjus
Bild: Erik Tjus

Margareta Johansen

– Det är bara ett par dagar sedan jag fick första dosen och det har inte hunnit ha så stor effekt än. Jag handlar inte mer men jag ser fram emot att få krama barnbarnen om tre veckor. Det jag verkligen har saknat under pandemin har varit alla arrangemang som ställts in. Parkmusiken och påskelden. Det är sådant som man inte riktigt tänker på, förrän det försvinner.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här