Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stefan Tengberg blir ny ekonomidirektör i Varberg.

Han blir ny ekonomichef i Varberg

I september blev det känt att Varbergs ekonomidirektör lämnar sitt jobb för att i stället ikläda sig samma jobb i Borås. Nu är det klart vem som efterträder honom.

Det blir Stefan Tengberg, nu ekonomichef i Gislaved som efterträder Magnus Widén som ekonomidirektör i Varberg när denne föll för frestelsen att anta en utmaning i en större kommun.

Även för Tengberg är det att jobba i en större kommun som lockar. Varberg är dubbelt så stort som Gislaved.

– Det är ett jättespännande jobb i en jättespännande region. Att jobba i en expansiv kommun känns intressant, säger han.
– Gislaved är en kommun som sjunker i invånarantal. Jag har jobbat i både växande och krympande kommuner och båda är jättekul men det är kanske lite mer framåt att jobba i en som växer.

Sista mars avslutar Stefan Tengberg sin nuvarande anställning och tillträder i Varberg dagen därpå.
– Varberg känns spännande med de stora infrastrukturfrågor som kommer. Och det är en kommunstorlek som jag tror mycket på.
– Att det är en välskött kommun har jag ju förstått.

Stefan Tengberg, som ursprungligen kommer från Uddevalla, är gift och har tre utflugna barn. Någon direkt koppling till Varberg har han inte.

Vid sidan om Gislaved har han även varit ekonomichef i Hylte och Gnosjö. Han är bosatt i den sistnämnda kommunen men letar nu ny bostad i Varberg. Han har även jobbat som konsult på PWC (tidigare Price Waterhouse Cooper).

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här