Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Han är redo att spela dina Beatles-favoriter

I dag kommer den levande Beatles-jukeboxen David Myhr till Varberg.

I dag skulle John Lennon ha fyllt 79 år om han levat. I stället mördades han tragiskt 1980, något som blev startskottet för den då tonårige David Myhrs stora Beatlesintresse.

– Jag hamnade i min egen Beatlesbubbla, och tog igen det 60-tal som jag aldrig fick uppleva. Jag slukade musiken, läste böcker och blev riktigt biten, säger han.

Kan sättas på prov

Sedan dess har David Myhr vid sidan av sin egen musikkarriär tävlat i Beatleskunskap och uppträtt med Beatleslåtar. På fredag uppträder han som levande Beatles-jukebox med kompband på Varberg Teater.

– Inte ens jag vet vilka låtar som kommer att spelas, det bestämmer publiken helt enkelt. Det kommer säkert finnas en och annan som vill sätta oss på prov, men jag tror vi är redo för det mesta, säger han.

Vad var så speciellt med Beatles?

– Var ska man börja? Man måste nog börja med musiken och konstatera att de har en svindlande komplex låtkatalog där det finns något för alla. För varje ny platta revolutionerade de sitt sound, säger han.

På 90-talet var David Myhr frontman i bandet The Merrymakers och i dag satsar han på solokarriären. Förra året kom albumet Lucky Day. Om han ska jämföra sig med någon av medlemmarna i Beatles så ligger Paul McCartney närmast.

– Efter Lennons död så blev ju han fixstjärnan för mig, men musikaliskt och röstmässigt identifierar jag mig mer med Paul, säger han.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här