Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Halloweenpyssel på Korndals gård

Spindlar gjorda av papptallrikar, lövspöken och toarullar förvandlade till pumpor. När Korndals gårds säsongsavslutning sammanföll med halloween ville Jenny Andersson passa på att göra något extra för barnfamiljer.

– Först tänkte vi spökpromenad, men det ordnas på många andra håll. Våra barn, Elly och Alvin, kom på idén med pyssel. Om det blir lyckat kan vi göra något liknande nästa år, säger Jenny Andersson, ägare till Korndals gård.

Elly och Alvin valde ut några pyssel och hjälpte till att handla material och plocka löv. Uppe på gårdens loge dukades fyra bord med papper, piprensare, lim, ögon med mera. För att undvika trängsel fick besökare förboka en plats.

Svårlimmade ben

Smilla Devrér, mamma Therese Devrér farmor Anki Devrér försöker limma fast benen på en papptallrik som ska bli en spindel.

– Vi brukar åka till kyrkogården och tända ljus, men det avråder dem från i år. Vi ville göra något coronasäkert och läste om detta på Facebook, säger Anki Devrér.

Smillas spindel får inga ben, dem trillar hela tiden av. Jack Blixt testar en annan taktik, att göra hål i tallriken och sedan trä igenom benen. Han är på Korndals gård för första gången med sin mamma, de ville också göra något där smittrisken för covid -19 är låg.

Gynnade av hemester

Korndals gård har haft en bra vår och sommar i och med att många har hemestrat. Förutom Varbergare har personer från Stockholm, Halmstad och Skåne valt att lägga en dag på gården.

– Många uppskattar att komma hit, de känner sig avslappnade nära naturen. Ponnyridningen är populärast, det finns få ställen i området som erbjuder det, säger Jenny Andersson.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här