Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Hallifornia har börjat trots alla motgångar

Även om coronapandemin har försvårat planeringen och vädret inte alltid varit på topp så har årets Hallifornia nu dragit igång. Istället för några få dagars festival ska aktiviteterna spridas under hela juli månad, ett koncept som kallas Hallifornia Arising.

Ellen Boustedt står och väntar på sin pappa under tältet. Hela morgonen har hon åkt longboard och skateboard med de andra barnen på Hallifornias sportcamp. Nu regnar det och hon behöver nya torra kläder. Men humöret är ändå på topp och så fort hennes pappa kommer med de nya kläderna ska hon gå tillbaka och fortsätta dagen. I eftermiddag ska de hoppa trampolin när det regnar mindre.

– Det har varit väldigt roligt. Det roligaste var igår när vi hade skattjakt. Då hittade jag sex guldklimpar helt själv, säger Ellen Boustedt stolt.

Ett annorlunda Hallifornia

Årets Hallifornia har blivit väldigt olikt tidigare år. Istället för en stor festival under några få dagar har man spridit ut aktiviteter under hela juli månad. Det kommer bjudas på yoga, wakeboarding och mountainbiketurer. Men på de flesta evenemangen måste man boka plats eller köpa biljett.

– I vanliga fall brukar det ju hända mycket på en gång under Hallifornia men på grund av myndigheternas råd så måste vi nu se till att inte för många kommer samtidigt. Därför måste man nu boka sin plats på många saker, säger arrangören Josefin Wikevand.

– Men vi gör också installationer som alla kan uppleva på egen hand. Vi kallar området från Fästningen till Subbe Fyr för Art Retreat. Där växer det fram nya saker i en långsam takt , säger arrangören Patricia Appelgren.

Testar nya idéer

Planeringen av årets festival har varit kämpig. Arrangörerna berättar att det har kommit mycket frågor under våren om hur det ska gå med festivalen.

– Det är jätteskönt att det kommit igång nu och allt har gått jättebra. Men många vill förstås att det ska vara samma som tidigare år och det går tyvärr inte, säger Josefin Wikevand.

– Men istället blir det nåt nytt och spännande och vi får testa nya idéer vi inte tänkt på tidigare. Till exempel har vi haft ett område vi kallat för Sillicon Halli för entreprenörer att presentera sina företag på. Entreprenörerna får nu istället hålla var sitt minievent. Det gör att de kommer få full uppmärksamhet av alla som är med på eventet, säger Patricia Appelgren.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här