Halldéns krogimperium växer med Harrys

Familjen Halldéns krogimperium växer med ytterligare en krog. På fredag tar bröderna Timothy och Anthony över klassiska Harrys. I samma lokal drev pappa Kent krogen Solo för 25 år sedan.

ANNONS
|

För mindre än ett halvår sedan öppnade familjen Halldén restaurang Cibon på Kungsgatan i Varberg, som blev deras tredje verksamhet tillsammans med nöjesstället Oscars och restaurang Big Boys.

Men det tog inte slut där, på fredag tar Halldéns över Harrys, som ligger snett över Cibon.

– Det här har gått fort och Harrys hörde av sig till mig och undrade om vi som krögare i Varberg ville ta över, säger Kent Halldén, som är rådgivare åt sina söner.

– Om någon annan tagit över Harrys hade det blivit en konkurrent. Nu när vi tar över blir det ett komplement till våra övriga restauranger. Men det blir olika koncept för Cibon och Harrys.

ANNONS

I en sommarstad som Varberg är det i stort sett fullt med människor på stans krogar under semestertider.

Det är på hösten och vintern som verksamheterna sätts på prov och konkurrensen mellan krogarna brukar visa sig.

– På Harrys kommer vi ha fria tyglar när det gäller maten, det blir lättare mat som lämpar sig för puben. Vi ska göra Harrys till en samlingsplats igen med livemusik och så vidare.

För Kent Halldén blir det nostalgi när familjen ta över Harrys. 1992 sålde han krogen Solo till kedjan.

– Jag känner en stark glädje över att komma in i lokalen igen - 25 år senare.

Varför sålde du 1992?

– Jag hade haft ett antal år med Solo under 80-talet, det var en häftig pub, en av stans populäraste. Jag hade dessutom börjat med casinoverksamhet och drivit restaurang Borggården. Det var dags för mig att gå vidare.

Du är inte rädd att ni ska dra på er en massa förlustaffärer med fler krogar?

– Lite så är det, att det inte har gått jättebra för Harrys i Varberg. Men vi ska göra om lite på maten, mer närproducerat, och lite ny personal ska in.

– Harrys är en vacker restaurang med 16 ölsorter på fat. Det är en riktig pub och konkurrensen när det gäller renodlade pubar är inte så stor i Varberg.

ANNONS

– Vi ska göra Harrys till vad det en gång var.

Hur stort kan Halldéns krogimperium bli?

– Det vet jag inte. Det är mina barn som jag banar vägen för som en hjälpande hand i krogbranschen. Jag är en idéspruta för dem, sen vad de orkar eller vill kan jag inte svara för, säger Kent Halldén.

ANNONS