Peter Gyllander, informationschef på Hallandstrafiken
Peter Gyllander, informationschef på Hallandstrafiken Bild: Hallandstrafiken

Hallandstrafiken menar att förseningar sker i enstaka fall

Hallandstrafiken har kontinuerliga avstämningar med operatörerna angående försenade fordon - men menar att det är få gånger som taxibilarna är sena till en sjukresa.

ANNONS
|

Den taxichaufför som HN har pratat med ifrågasätter hur Hallandstrafiken sköter bokningarna som gäller för sjukresor. Hen pekar på att bokningarna sker med för kort varsel vilket gör att chaufförer blir sena till kunderna. Hallandstrafiken delar inte den bilden.

– Vi har regelbundna avstämningar om de här frågorna, den senaste var för drygt en månad sedan. Sådana här avvikelser ska rapporteras och vi har inte fått in några rapporter om den här typen av återkommande avvikelser. Men med det sagt vill jag absolut inte förringa den här chaufförens upplevelser. Det är klart att förseningar kan uppstå i enstaka fall, säger Peter Gyllander, informationschef på Hallandstrafiken.

ANNONS

Väger ni in faktorer som mycket trafik eller eventuella vägarbeten när ni bokar en bil för en sjukresa?

– Det finns ett schablonsystem om hur långt det är mellan sträckorna. Det är oftast väl beprövade vägar våra förare kör på och våra system i dag vet vilka sträckor som till exempel är 50 eller 70-sträckor. Men det är klart att det alltid finns ett visst mått av risk för förseningar på grund av yttre omständigheter.

När det handlar om att informera kunderna om resans kostnad ger Hallandstrafiken inte den informationen till varje enskild kund.

– Det ligger lite i var och ens eget intresse att fråga om priset och inga transporter är förstås gratis. Vi ger heller inte per automatik information om priset när en resenär ringer och frågar när bussen till Ullared avgår. Men den som frågar får såklart alltid ett svar även om priset, säger Peter Gyllander.

Läs mer: Transportarbetarförbundet: ”Taxichaufförer är rätt utsatta”

LÄS MER:Taxichaufför sade upp sig efter ha blivit ofredad i jobbet

ANNONS