Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bockstensmannen flyttar i maj
Den nuvarande utställningen om 1300-talsfyndet ”Bockstensmannen” har öppet fram till slutet av maj och flyttar sedan till ny, större, lokal. Bild: Charlotta Sandelin

Hallands kulturhistoriska museum öppnar igen

Med betoning på stort avstånd till alla som inte är Bockstensmän slår Hallands kulturhistoriska museum upp portarna på tisdag.

Under en tid var det snudd på omöjligt att hålla öppet men sedan den 11 mars i år lyder landets museum under samma restriktioner som butiker och gym. För Hallands kulturhistoriska museum, som varit stängt sedan början av november, har det här varit goda nyheter. Från och med tisdag, nästa vecka, kommer museet återigen att kunna släppa in besökare.

– Det ser vi fram emot, säger Marie Antonsson som arbetar i museets reception.

På grund av pandemin och Folkhälsomyndighetens restriktioner har museet varit stängt sedan början av november. När dörrarna nu öppnas blir det med försiktighet. Det kommer finnas handsprit och skyltar och skarpa avståndsregler.

– Vi har ett maxantal för hur många personer vi får släppa in på museet och det kommer variera beroende på vilka utställningar som är öppna. Det handlar om att varje person ska ha tio kvadratmeter till sitt förfogande, säger Marie Antonsson.

Till att börja med kommer tre utställningar att vara öppna. Spåren under staden, där åtta personer får vistas, Halland genom tiderna, där totalt 18 personer får vistas, och utställningen om Bockstensmannen, där elva personer kan befinna sig på en och samma gång. Kafé Längan kommer fortsatt ha öppet, medan Rikssalen hålls stängd ytterligare ett tag.

– Vi får prova oss fram. Blir det för mycket folk får vi låsa glasdörrarna i huvudentrén. Funkar inte det får vi ta in mer personal, så att det blir som i somras. Då hade vi vakt med kommunikationsradio vid utgångarna, säger Marie Antonsson.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här