Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkvibild. Bild: Pontus Lundahl/TT
Arkvibild. Bild: Pontus Lundahl/TT

Halkolycka stoppade trafiken på E6

E6:an fick i en halvtimme på lördagen stängas av i södergående riktning i höjd med Stråvalla efter att en bil snurrat på det hala vägunderlaget. – Där var glashalt på platsen, säger Peter Karlborg på räddningstjänsten.

Larmet om trafikolyckan kom strax innan klockan 10 på lördagsförmiddagen och inträffade i södergående körfält i höjd med Stråvalla strax söder om Frillesås.

Enligt räddningstjänsten var en bil inblandad i halkolyckan men inga personer kom till skada.

– Där är blankis på platsen enligt rapporten från första ambulans på plats men inga personer har skadat sig. Alla mår bra och ingen kommer avföras med ambulans till sjukhus. Bilen fick snurr på vägen men ska vara körbar. För tillfället är det dock stopp i södergående riktning, sa Peter Karlborg vid 10-tiden på lördagen.

Arbetet på plats tog närmare 30 minuter men kunde klaras av ganska snabbt tack vare att bilen gick att köra vidare efter olyckan. Vid halv elva kunde vägen återigen helt öppnas för trafik.

– Trafiken rullar fritt igen men ett parti på E6 i höjd med Stråvalla kyrka ligger i skugga och därför har det blivit så halt. Man får ta det lite försiktigt just där, säger Karlborg.

Annars har Halland varit förskonat från halkolyckor under fredagskvällen och natten till lördag trots den lilla snön som föll och minusgrader.

Värre har det däremot varit i Skåne där polis och ambulans fått rycka ut på inte mindre än 15 trafikolyckor under natten rapporterar polisen på sin hemsida. Majoriteten av dem på motorvägen där det också i de flesta fall har varit mycket halt på vägen.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här