Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Höghastighetsjakt på E6 slutade i krasch

Under natten mot lördag slutade vad som borde varit ett vanligt rutinstopp i en höghastighetsjakt och bilkrasch på E6:an. Enligt polisen ska föraren ha varit narkotikapåverkad.

Det var strax efter klockan 03.30 som en polispatrull på Värnamovägen i Varberg såg ett fordon köra mot rött. Patrullen valde då att försöka stoppa bilen, något föraren inte var intresserad av.

– De försökte stanna men då tryckte han i stället på gasen. Vederbörande körde sen ut på E6:an söderut i ungefär 160 km/h innan han voltade av vägen, säger Per-Alexander Treptow, stationsbefäl vid polisen i Varberg.

Enligt Treptow klarade sig mannen mirakulöst nog utan allvarliga skador, och behövde inte ens följa med ambulans efter olyckan. Däremot ska han ha varit kraftigt narkotikapåverkad.

– Han kan skatta sig lycklig att det gick så bra. Han medtogs till stationen där det togs blodprov, eftersom han vägrade blåsa i vårt blåsinstrument.

Mannen, som är i 20-årsåldern, färdades själv i bilen vid tiden för händelsen. Han misstänks nu för rattfylleri, men blev inte gripen.

Tidigare under natten inträffade en olycka på E6 där en taxibuss krockade in i mitträcket.

LÄS MER: Taxibuss åkte in i mitträcket – en till sjukhus

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här