Här säljer han kokain i Varberg

En 23-årig man sålde narkotika via snapchat i centrala Varberg. Dessutom hittade polisen ett avsågat hagelgevär i bostaden. Nu döms han och en 24-åring till flerårigt fängelsestraff.

ANNONS
|

I maj i år spanade polisens narkotikagrupp mot en central adress i Varberg. Kring bostaden kunde de dokumentera flera fall av narkotikaförsäljningar. Efter ett snabbt handslag var överlåtelsen färdig. Vanligtvis rörde det sig om 800 kronor för ett gram kokain.

Digitalvågar och portionspåsar i bostaden

När polisen slog till mot bostaden hittades en mängd bevismaterial. Där fanns kokain förpackat i portionspåsar och digitalvågar. 23-åringen har i utredningen erkänt att han använt vågarna för att väga och förpacka narkotika.

Där fanns även en bok med belopp och namn som anses ha med narkotikaförsäljningen att göra. I bostaden hittades 5,5 gram kokain.

23-åringen har också medgett att han sålt cannabis via snapchat där beställningarna gjorts. Enligt domen i Varbergs tingsrätt finns bevis för narkotikabrott vid nio tillfällen där privatpersoner köpt narkotikan av mannen.

ANNONS

I utredningen har några av köparna berättat om sina drogköp: ”Jag har köpt både hasch och kokain. Man beställer via snapchat och jag har har betalt mellan 800 och 1 000 kronor för ett gram kokain”.

Han vill dock inte kommentera var han köpt narkotikan eller till vilket pris. Pengarna han tjänade via affärerna ska ha gått till hans egna spel- och kokainmissbruk.

Polisen hittade inte bara narkotika vid husrannsakan. När en soffa drogs ut hördes ett duns. På golvet låg ett avsågat hagelgevär, skarpladdat med två patroner. Dessutom hittades totalt 40 patroner i lägenheten.

Vems var vapnet?

I det här fallet skyller 23-åringen och 24-åringen, som bodde på adressen, på varandra. De menade att hagelgeväret tillhörde den andre. Tingsrätten menar att DNA, fingeravtrycksspår, storleken på lägenheten och den lättillgängliga placeringen vapnet haft talar för att de innehaft vapnet tillsammans.

De döms därför båda två till grovt vapenbrott.

24-åringen döms även han för narkotikabrott och ett par andra brott, skadegörelse, olaga hot och våld mot tjänsteman, i samband med andra händelser.

De båda männen döms vardera till totalt två år och tio månaders fängelse. Utöver det döms nio andra män för ringa narkotikabrott, sju av dem ska betala dagsböter och två av dem avtjäna samhällstjänst.

ANNONS
ANNONS