Klapperstenens förskola byggs i Breared av Tage & Söner.
Klapperstenens förskola byggs i Breared av Tage & Söner. Bild: Rebecka Kvint

Här är skolorna och förskolorna som ska byggas i Varbergs kommun

Kommunen ska investera nära 400 miljoner och mycket mer därtill i förskolor och skolor de närmaste åren. De barn som går i nybyggda förskolor kan gå vidare till nya grundskolor och den nya gymnasieskolan.

ANNONS
|

Den 17 november ska fullmäktigepolitikerna stöta och blöta och klubba kommunens budget för 2021 och med utblick fram till 2025. Alliansen vill avsätta 605,1 miljoner kronor till investeringar nästa år. Hur Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet ställer sig till det återstår att se. De har inte presenterat sina budgetförslag än.

Som HN berättat tidigare aviserar kommunalrådet Ann-Charlotte Stenkil (M) och hennes borgerliga vänner att de närmaste årens investeringar kommer koncentreras kring omsorgen och skolan.

– Vi har investerat mycket inom kultur- och fritidsområdet de senaste åren. Nu framöver de vi många investeringar inom förskola och skola, men också inom äldreomsorgen. Det handlar både om utbyggnad av skolor och nybyggnationer, säger kommunalrådet Christofer Bergenblock (C).

ANNONS

En del av byggena är redan igång. Andra är beslutade. Andra planeras och väntar på beslut om budget och adress. HN har listat dem alla:

ANNONS