Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jeanette Eriksson, regionchef för Reitan Convenience Sweden AB (som driver Pressbyrån) gratulerar Camilla och Patrik Lindén som öppnade nya butiken i måndags morse. Bild: Conny Bengtsson
Jeanette Eriksson, regionchef för Reitan Convenience Sweden AB (som driver Pressbyrån) gratulerar Camilla och Patrik Lindén som öppnade nya butiken i måndags morse. Bild: Conny Bengtsson

Här är landets färskaste "byrå"

Planerna på en tillfällig glasbur söder om centralstationen skrotades. Nu har Pressbyrån i Varberg flyttat in i väntsalen på den samma.

Det är tidigare Oskarshamnsbon Camilla Lindén som tillsammans med maken Patrik från Kungsäter som driver Sveriges färskaste pressbyrå.

– Den är väl det i fem minuter i alla fall. Det öppnas ju nya hela tiden, säger Camilla Lindén och skrattar.

En maskin piper. Hantverkare fixar de sista pusselbitarna. En prillans ny snuskyl rullas in i butiken. Det har varit några hektiska veckor för Patrik och Camilla. Men att de är nöjda över flytten går inte att ta miste på.

– Butiken har blivit jättefin. Pressbyråer som ligger i vänthallar - det är egentligen så det ska vara, säger Patrik Lindén.

Ursprungsplanen var att Pressbyrån skulle flyttas till en barack söder om Varbergs central.

– Jag vet inte riktigt varför det inte blev så, jag tror det har att göra med hela bygget. När de skärmar av så här finns ingen tillgänglighet över huvud taget. En flytt inom huset är det bästa, säger Patrik Lindén.

På något sätt blir verksamheterna runt stationen ambassadörer för hela tunnelbygget. Frågorna är många. Camilla och Patrik försöker att svara så gott de kan.

– Parkeringsplatser är en stor fråga, även cykelparkeringar. Jag vet inte om vi har förlorat några pendlare på grund av det men känslan är sådan. Det känns som att fler väljer att köra bil eller att pendla från något annat ställe.

Har ni fått tydliga spelregler och vet hur det kommer att fungera framöver?

– Nej, jag vet inte hur det kommer att bli med parkeringar. Jag går på byggmötena ”Byggröra i centrum”. Där kommer information om vad som ska hända, men det är inte lätt för kommunen heller att organisera. Allt ska fungera som vanligt trots att de gräver en tunnel under stan. Det är en omöjlig situation och alla måste hjälpa till.

2019 var ett tufft år för Pressbyrån i Varberg.

– Förhoppningen är att vi ska komma tillbaka till det vi hade innan gatuavstängningen. Bättre läge än så här blir det inte. Vi får styra sortimentet efter behovet. Vi har tågläge och ska sälja sånt som resenärer behöver. Det är mycket mat i farten. Sedan har vi alla byggarbetarna som börjar komma hit nu. De ska också ha mat. Man får se möjligheterna, säger Patrik Lindén.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

1906: 59 tidningsutgivare går ihop för att säkerställa spridningen av det fria ordet och bildar det nya företaget Svenska Pressbyrån.

Pressbyrån ägs av det Norska familjebolaget Reitangruppen AS. Totalt finns 300 butiker som drivs som franchiseföretag.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här