Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/8

Gruppboendet bjuder in till konstvernissage

På lördag är det vernissage på gruppboendet Tornsvalan. Då säljer de boende sina kreativa alster med titlar som ”Pellefjant”, ”Bm vaddå?” och ”Gula gubbar”.

Förutom personalen är det bara Sofia Rosengren som är hemma när VP kommer på besök på gruppboendet Tornsvalan i Skällinge. Hon är en av de fem som bor där, och precis som de övriga har hon bott där sedan starten för tjugo år sedan.

Tornsvalan är ett föräldrakooperativ och under alla år har även personalstyrkan varit i det närmaste intakt.

– Vi är sex stycken som jobbar här, fyra på heltid. Alla heltidare ha varit med sedan start. Vi har blivit som en liten familj tillsammans med de boende, säger Carina Ståhlbom, personal.

Det senaste halvåret har de boende ägnat sig helhjärtat åt konsten. Efter att ha ägnat många timmar åt att skapa tavlor är det på lördag klockan 13-16 dags för vernissage på boendet.

– De har producerat väldigt mycket, men alla har fått välja ut fyra tavlor var som de vill presentera, säger Magnus Ståhlbom, personal.

Förutom vernissage blir det en liten loppis, fika och visning av boendet. Bland tavlorna finns bland ett kreativt kollage av systygn, en fint matsedel och en hyllning till Frölunda Indians.

– Vi som känner dem ser direkt vem som gjort vad, säger Magnus Ståhlbom.

Förhoppningen är att så många som möjligt kommer på vernissagen, och inte bara närmsta anhöriga.

– Det har pratats mycket om det, alla här tycker det ska bli jätteroligt, säger Magnus Ståhlbom.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här