Tingsrätten i Varberg.
Tingsrätten i Varberg. Bild: Annika Karlbom

Gruff utanför skola: man fick näsan sönderskallad

Två män rök ihop utanför en skola i Varberg. Det slutade med att en av dem fick en bruten näsa efter att ha blivit skallad.

ANNONS
|

En man skulle gå in till en utbildning på Industrivägen i Varberg när det stod några andra män vid ingången. Enligt hans uppgifter hälsade han god morgon. Då ska han ha fått mothugg av en man i 40-årsåldern. ”Vad är det med dig?”, ska han ha sagt.

Mannen kontrade något i stil med: ”Håller du på och förhör mig som säkerhetspolisen eller?”. Mannen i 40-årsåldern ska då ha ilsknat till, sagt spydiga saker och därefter skallat målsäganden över näsan.

Den skadade mannen ville inte göra någon stor sak av händelsen men kände att det var något fel med näsan.

Några dagar senare uppsökte han sjukhus. Där konstaterades att mannen hade en fraktur. Han fick senare operera sin näsa och säger i förhör att han fortfarande har ont i den.

ANNONS

En eller två dagar senare polisanmälde han händelsen.

Mannen i 40-årsåldern säger i huvudförhandlingen i tingsrätten att det blev tjafs men att han inte rört mannen. Dock ska han i tidigare polisförhör erkänt att han skallat mannen utan avsikt.

Det finns också ett vittne som intygar att han skallat målsäganden.

Tingsrätten anser inte att han befunnit sig i en nödvärnssituation eller blivit utsatt för ett överhängande brottsligt angrepp.

Mannen döms därför för misshandel. Påföljden borde rimligen vara villkorlig dom med samhällstjänst, anser tingsrätten. Dock finns det förmildrande omständigheter då det gått lång tid, över två år, sedan brottet begicks.

Därför blir påföljden enbart en villkorlig dom. Han ska också betala skadestånd på totalt 7 150 kronor till mannen.

ANNONS