Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Grimeton seriesegrare efter 19 års väntan

Det tog 19 år. Nu är Grimeton Idrottsklubb seriesegrare igen.

En av Varbergsidrottens tryggaste institutioner finns i Grimeton. Här lyckas klubben behålla ledarna. Här lirar spelarna kvar så länge de kan. Det andas trygghet och känsla.

Division 6 norra Halland är kanske inte den svåraste serien du kan vinna. Har man bara kul tillsammans går det att lyckas med det mesta.

– Jag tror att vi är väldigt bra tränade, säger Mikael Olsson, tränare sedan ett par år och tidigare en av de där riktigt lovande fotbollsspelarna i kommunen som aldrig ville byta bort moderklubben.

I det civila tar han hand om fotbollsspelare på gymnasiet i Falkenberg. Jesper Carlsson, elfsborgaren som snart blir holländare i AZ Alkmaar, är en av de som Mikael varit med om att utbilda.

Här finns flera spelare som varit med ett tag. Christian Torstensson, född 1973 och Cliff Höök ’71 löser sina uppgifter elegant. ”CT” har varit med om att vinna serien tidigare. Cliff Höök var också med om triumfen för 19 år sedan. Där kan man snacka om Cliffhanger.

Höök kom in mot slutet, sprätte och trippade runt som ett vårpiggt lamm. Det måste vara alla löprundor och baden på Djupa Dräkts andra brygga som skapat detta fysiska fenomen.

– Jag börjar kunna springa igen. Haft hälsporre hela året, men nu börjar det släppa. Men jag måste ta fågelvägen för att hinna med.

Fem i söndagens startelva är 80-talister. Jonas Lidström är fortfarande en betydelsefull spelare. De nya tillskotten från Rolfstorp, bröderna Joel och Filip Malmgren betyder enormt mycket för farten, både på match och för att få tempo på de gamla under träningen. De sätter nivån.

Grimeton IK har vunnit alla åtta matcher i årets seriespel. En match återstår, kanske den matchen de fruktade mest i enkelserien. Nu blir mötet mot Kung Karl på Torsvalla i Karl Gustav betydelselöst. GIK har tio poängs försprång till avslutningen om knappt två veckor.

Rolfstorp/Skällinge hade chansen att vara med i toppen men förlorade med 0–4 mot Träslövsläge som kan sprattla till ibland. Kung Karl åkte på en oväntad 1–6-förlust hemma mot Veddige BK.

Mats Olsson var som vanligt speaker.

Hur firade ni?

– Ingenting, men jag vet ju inte vad killarna gjorde.

Cliff Höök:

– Det blev en guldöl och pizza hemma.

Christian Torstensson:

– Det här var nog sista gången jag fick fira en serieseger.

Än är det inte dags att sätta sig på expertisbänken med ”Lillis” och Rustan?

– Nej, jag har fem matcher kvar till rekordet. Det blir fyra matcher på försäsongen och så premiären.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Fakta: GIK:s VINNARLAG

Grimetons lag: Klas Svensson – Niklas Andersson, Edvard Lagerstedt, Christian Torstensson, Dennis Björcke – Joel Malmgren, Jonas Lidström, Filip Malmgren, Jesper Albrektsson – Erik Larsson, Marcus Boström. Avb: Marcus Okkels, Fredrik Andersson, Erik Lundén, Oscar Johansson, Cliff Höök.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här