Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jubileum. För att fira att Grannsamverkan Sörse har funnits i tio år bjöd Hyresgästföreningen den ideella gruppen på middag på Solviken i söndags. Från vänster: Lillemor Kruse, Helena Lindau, Lena Berg, Jan Hjalmarsson, Annette Sturesdotter, Elwi Åkesson, Tore Rydberg, Ove Johansson, Gert Andersson, Kerstin Isaksson och Gro Nordtvedt. Saknas på bilden gör Susanna Sjöstrand och Ingrid Karlsson.

Grannsamverkan firar tio år i Sörse

I söndags firade Grannsamverkan i Sörse tioårsjubileum med en middag bekostad av Hyresgästföreningen.

Sedan 2006 har ”Grannsamverkan i flerfamiljshus” hjälpt till att minska brottsligheten i Sörse.

– Hyresgästföreningen hjälper oss med lokal och mycket annat och vi har i alla år även haft ett bra samarbete med Varbergs bostad, säger initiativtagaren Gro Nordtvedt.

Att projektet med grannsamverkan gör nytta visade sig vid en mätning 2012, när antalet brott hade gått ned med 37 procent.

– Vi har ingen ny statistik sedan dess, men det känns inte som att brottsligheten har ökat i alla fall, fortsätter Gro, som i likhet med sambon Tore Rydberg är ute och går i bostadsområdet.

– Vi är alltid minst två och två, och som regel fyra stycken i källaren för det är oftast där det kan vara inbrott. Vi kontrollerar bland annat lampor, dörrar och klotter. Vi ingriper aldrig själva, utan ringer fastighetsjouren eller SOS Alarm.

Hur länge tänker ni fortsätta?

– Vi är eldsjälar och så länge de andra som bor här tycker att det är trevligt och hjälper, så tycker vi att det är kul, säger Gro Nordtvedt.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här