Trafiksituationen är redan i dag ansträngd i Kärradal. Fler bostäder riskerar att förvärra läget, anser de som är kritiska till kommunens planering.
Trafiksituationen är redan i dag ansträngd i Kärradal. Fler bostäder riskerar att förvärra läget, anser de som är kritiska till kommunens planering. Bild: Anders Wiklund/TT

Grannar vill ha säkrare väg i Kärradal

Nya bostäder – gott så, men inte utan att vägen och hela trafiksituationen ses över. Det är allmänhetens budskap till kommunen.

ANNONS
|

Ett färskt detaljplaneförslag skissar femton lägenheter och en möjlig framtida hotellverksamhet mitt i Kärradal, i och vid gamla affären. Men förslaget möts med skepsis. Länsstyrelsen säger att kommunen måste säkra att bostäderna klarar bullret från järnvägen. Förutsättningarna för det finns, men det måste slås fast i planen.

Kärravägen en trafikfara

Den starkaste invändningen från boende i området gäller trafiken. Kärravägen är krokig och smal och redan i dag en fara för såväl vuxna som barn, är budskapet. En radikal lösning för hela trafiksituationen måste till innan fler boende kan få plats, är budskapet från flera privatpersoner och markägare. Trafikverket tycker att det är dags att kommunen tar över ansvaret från dem för vägarna i området.

ANNONS

Tveksam placering

Hamn- och gatuförvaltningen och länsstyrelsen är också tveksamma till om fler bostäder just här är en god idé då området ligger långt från skolor, arbetsplatser och service.

LÄS MER:Gammal affär kan byggas om till bostäder

ANNONS