Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Grönt och skönt hemma hos inredningsdesignern

Mia Werners jobb är att hjälpa andra att inreda. Så hur ser det ut hemma hos inredningsdesignern själv? Personligt, harmoniskt och lugnt är ledorden.

– Jag är en ganska jordnära person och gillar att vara ute mycket vid havet och i skogen, säger inredningsdesignern Mia Werner.

Och det märks. Hemmet andas jordnära och samma nyans av grågrönt på både väggar och i tak ger en omslutande och lugn känsla i vardagsrummet. Naturmaterial, stora möbler och stora gröna växer ger en ren och avskalad känsla utan att för den sakens skull vara minimalistisk.

”Älskar allt jag har”

Hellre stort och rejält än plottrigt verkar vara ett tema, och frågan om vilken inredningsdetalj hon tycker bäst om blir svårbesvarad.

– Egentligen älskar jag allt jag har. Jag har bara saker som jag faktiskt tycker om, och köper ingenting som jag inte tycker om, säger hon.

Här och var är stora, gröna växter utplacerade och på väggen hänger personlig konst och gamla släktfotografier.

– Jag tycker om att blanda in gamla minnen, saker som betyder något för mig själv. Det kan vara till exempel foton på gamla släktingar eller reseminnen. Man kan gärna låta sig inspireras av tidningar, men om man helt kopierar en stil blir det lätt platt, säger hon.

Började som liten

Mia Werner har jobbat med inredning på olika sätt i över 15 år. I sitt nuvarande jobb som inredningsdesigner på Colorama i Varberg jobbar hon både mot byggföretag och privatpersoner, och möter många kunder som vill ha hjälp att inreda sitt hem.

– Jag har jobbat med det över 15 år, men egentligen började jag långt tidigare än så. Jag började i mitt rum när jag var liten, och sen fick jag fortsätta ut med resten av huset hemma. Jag möblerade och målade om och mamma lät mig göra det, hon såg nog att det här var min grej, säger hon.

Hitta personens stil

Vid ett första möte med en kund brukar Mia Werner försöka börja med att personens unika stil.

– Det är det roligaste med jobbet, att hitta en röd tråd i vad den andra gillar. En del blir rädda när man ska hem till dem och tror att en inredningsdesigner ska döma eller snoka, men så är det verkligen inte, säger hon.

Artikeln har tidigare varit publicerad i Varbergsposten.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här