Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Goda utsikter för ett äventyrligt badhus

Det nya badhuset följer planen. I augusti 2021 sker invigningen av det nya badhuset vid Håstens fritidsområde.

De stora pjäserna är på plats. Gjutningen är gjord och kakelsättningen har inletts. Efter närmare två års verksamhet kommer ishallen att få en kompis. Håstens fritidsområde börjar bli komplett.

Varbergsposten ledsagas på nybygget av Jenni Wennerström och Johan Sundberg. Jenni är projektansvarig på det kommunala bolaget Varbergs Fastighets AB. Johan är platschef hos NCC.

– Det är ett väldigt roligt projekt, säger Jenni och fortsätter:

– Det engagerar folk och man märker en viss stolthet bland de som jobbar med projektet. Det har hittills gått väldigt bra.

Det nya kaféet kommer att byggas ihop med entrén med ishallen. Sedan kommer inget att vara sig likt för dem som vill jämföra med den gamla simhallen på Håsten.

Det finns ingen anledning att tänka tillbaka den här gången heller. Sex bassänger är gjutna för diverse vattenverksamhet. Ni ser bassängernas mått här vid sidan.

Kaklingen kom i gång i förra veckan. Det är bara några veckor kvar till den sista taketappen är löst och huset är stängt.

De senaste månaderna har oro präglat världen, men på det mesta har löst sig på vägen. Det handlar förstås om planering. I det här fallet är den biten extra betydelsefull eftersom det är många faser av flera yrkesgrupper som ska lösas under projektets gång.

– Klart att det finns utmaningar. Vi kanske kommer att toppa med 110 personer som ska kunna vara inne i huset samtidigt och kunna arbeta på ett säkert sätt och inte stå på varandra. Det ställer höga krav på logistiken. Men magkänslan är bra. Jag känner ingen större oro. Det gäller att kommunicera med varandra.

De största förväntningarna - förutom Varbergs Sim – har kanske ungdomarna. Från augusti 2021 behöver inte familjer resa till äventyrsbaden i Skene eller den nybyggda anläggningen i Kungsbacka. Den längsta vattenrutschkanan mäter 116 meter med en lutning på nio procent. Det finns möjlighet att tävla två och två med tidtagning. Oroliga mormödrar hörs oja sig redan nu.

Vi riktar oss till Johan Sundberg, som tidigare varit med om att bygga gallerian i Mölndal.

Är det inte en pojkdröm att få se hus växa fram?

– (Johan skrattar) Jag ser det inte så. Man är hela tiden så inne i det. Det viktigt att ta några steg tillbaka och se vad vi har åstadkommit.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Fakta: BAD I SEX BASSÄNGER

Tävlingsbassäng, 50 m1,2-3,8 m50x20,5 m

Multibassäng 10-1,8m10x7

Multibassäng 20-1,8 m16,7x8m

Lekbassäng0,3-0,5 m14x5m

Aktivitetsbad1,2m18,7x6,4m

Varmpool1m5x2,5m

Fakta: SAND, GRUS och VATTEN

Antal på arbetsplats:

90.

Bruttoarea

: 9 968 kvadratmeter.

Total bassängýta:

1 408,5 kvadrat.

Betongåtgång:

4 500 kubik.

Antal plattor:

500 000.

Volym vatten:

3,5 miljoner liter.

Schaktade massor:

11 000 kubik jord och sand och 12 000 kubik fastberg.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här