Dubbel glädje. Tvååkers IF kan nu glädjas både åt att ha tagit klivet upp i divison 1, samt att snart få en upprustad hemmaarena.
Dubbel glädje. Tvååkers IF kan nu glädjas både åt att ha tagit klivet upp i divison 1, samt att snart få en upprustad hemmaarena.

Glädjande julklapp till Tvååkers IF

Glädjen är stor i Tvååkers IF sedan kommunen beslutat att bevilja 700 000 kronor för att rusta upp klubbens hemmaarena på Övrevi.

ANNONS
|

– Vi är förstås jätteglada, det här ju något vi måste göra inför seriestart i division 1 nu i vår. Enda smolket i bägaren är väl att allt tar sådan tid och att vi därför riskerar att hamna i tidsnöd, säger Sven-Erik Ingvarsson, ordförande i föreningen.

Kultur- och fritidsförvaltningen beslutade i förra veckan att bevilja klubben 700 000 kronor för att rusta upp arenan enligt de regler som gäller sedan laget tagit steget upp i division 1. Slutgiltigt beslut tas av fullmäktige i februari.

– Det här är ju regler som Svenska Fotbollförbundet ställer för att garantera säkerheten för seriespel i den här divisionen, men det är förstås även från vår sida viktigt för att säkra den lokala förankringen så laget ska kunna spela sina matcher på hemmaplan, säger Christofer Bergenblock, ordförande i kultur- och fritidsförvaltningen (C).

ANNONS

– Men även ur ett längre perspektiv är det förstås viktigt för att höja statusen på anläggningen för framtida spel, oavsett division.

Pengarna ska bland annat användas till att stängsla in anläggningen och att sätta upp staket. Detta både för att öka säkerheten enligt de krav som gäller, men även hålla oinbjudna gäster borta, som vildsvin.

– Vi hade besök senast nu i höstas då de löpte amok på en av planerna, berättar Sven-Erik Ingvarsson.

Utöver detta ska bland annat två avbytarbås anskaffas och anläggningen anslutas till fibernät för att säkerställa tillräcklig datakapacitet. Arbetet beräknas påbörjas i mars.

ANNONS