Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Erika Arnadottir. 

Glädjande besked för skateboardåkare

Till sommaren kan skaterampen vid Hamnpaviljongen komma tillbaka. Samtidigt pågår det planer för att starta en inomhushall i Kunskapsskolans lokaler.

Inför Hallifornia byggdes skaterampen som ställdes upp vid parkeringen bredvid Hamnpaviljongen. Då fanns det ett tidsbegränsat bygglov. Nu har kommunen sökt ett nytt bygglov på tre år för skaterampen som är tänkt att sättas upp på samma plats som förut. Tanken är att rampen, som kommer ägas av kommunen, ska sättas upp i början av juli. 
– Vi vet att rampen upptog en del parkeringsplatser förra gången. Men nu kommer den tas i bruk samtidigt som det finns nya parkeringsplatser i det nya p-huset, säger Christina Josefsson, chef för kultur - och fritidsförvaltningen. 

Det är det nya parkeringshuset vid Gallerian som enligt kommunen kommer innehålla 200 parkeringsplatser. 
Om bygglovet går igenom, ska rampen stå där året om?
– Vi ställer upp den och så får vi se hur mycket den används. Används den inte plockar vi väl ner den, säger Christina Josefsson. 

Arbetet med att få tillbaka rampen har skett genom ett samarbete mellan Marknad Varberg, kultur - och fritidsförvaltningen samt hamn - och gatuförvaltningen som är dem som upplåter marken där rampen ska stå. Utöver det har även representanter från skateboardföreningarna och Hallifornia varit inblandade i arbetet. Det pågår även ett arbete med att starta en inomhushall för skateaktiviteter i Kunskapsskolans lokaler i höst. 

Läs också: Skejtrampen tvingas ge plats för bilarna

Oklart läge för skejtrampen