Varbergsprofilen Geta Lööf vill slå upp porten till sin egna vinylloppis den första maj.
Varbergsprofilen Geta Lööf vill slå upp porten till sin egna vinylloppis den första maj. Bild: Alexandra Nordwall

Geta Lööf öppnar vinylloppis på Bandholtzgatan

Nu är den musikälskande Varbergsprofilen Geta Lööf i farten med ett nytt projekt – och den här gången måste han ligga i om han ska bli klar i tid. För om ett par dagar vill han slå upp porten till sin nya vinylloppis.
– Det är bara att kavla upp ärmarna, säger han.

ANNONS
LocationVarberg||

Det var i slutet på förra veckan som Geta Lööf kom över butikslokalen på Bandholtzgatan, som han nu vill öppna en vinylloppis i. Han lämnar inte mycket tid till att slöa. Redan nu på lördag, den första maj, vill han öppna.

– Först ska vi forsla hit skivorna. Sedan lägga ut mattor, hänga upp hyllor och affischer. Det är en del att göra, men jag kommer att hinna, säger Geta Lööf, även känd som ”Gula gubben”.

Börjar som en vinylloppis

I april förra året lämnade Geta Lööf butiken Hotstuff, på grund av meningsskiljaktigheter. Nu längtar han efter att driva ett ställe där vinylen är i fokus.

ANNONS

– I början blir det en loppis. Om det går bra så kanske jag startar en firma.

Köpte 17 000 vinylskivor

Vinylskivor har han ingen brist på. För ett tag sedan köpte han 17 000 exemplar av en äldre man som skulle flytta in på äldreboende.

– Jag fick inte köpa dem utan ett korsförhör. Han frågade mig om jag visste vem Ella Fitzgerald var, sedan Freddy Fender och sist Cave Stompers – och eftersom jag visste det så sa han att jag fick köpa dem.

Visionen med vinylloppisen är att skapa en plats för personer som är lika förtjusta i musik som han själv är.

– Jag har inte affären för att tjäna pengar. Jag vill ha en samlingsplats för folk som älskar musik.

Läs mer: Geta tillbaka som vinylkrängare

ANNONS