Gerd Augustsson har varit sjuk i covid-19 – tog sprutan ändå

Först ut att vaccineras i Varberg blev 86-åriga Gerd Augustsson på Östergården. Hon har redan haft covid-19, men tycker ändå att det är en självklarhet att vaccinera sig.

ANNONS
LocationÖstergården||

För 86-åriga Gerd Augustsson på Östergården blev tisdagen en ovanligt innehållsrik dag. Först en spruta i armen inklusive fotografering från kommunens utsända fotograf, och sedan besök av lokaltidningen.

– Det har varit en ganska rolig dag, var hennes sammanfattande bedömning när hon slappnade av i fåtöljen och inväntade dotterns besök senare under eftermiddagen.

Gerd Augustsson är den första att vaccinera sig mot covid-19 i Varberg och hon tycker att det är en självklarhet att man ska ta vaccinet.

– Absolut, man vill ju inte riskerar att smitta någon, säger hon.

Gerd blev själv sjuk i covid-19 när hon flyttade in på Östergården i april 2020.

ANNONS

– Jag flyttade in på fredagen och blev sjuk på måndagen. Det var keligt. Det blev 14 dagars karantän direkt. Men jag blev aldrig allvarligt sjuk, säger Augustsson.

Men myndigheternas rekommendationer säger att man ska vaccinera sig även om man gått igenom sjukdomen. Och Gerd Augustsson tycker att det är allas ansvar att ta vaccinet.

Vad säger du till dem som oroar sig för biverkningar?

– Att det ordnar sig. Jag är inte ett dugg orolig för biverkningar. Jag har tagit vaccinet för säsongsinfluensa också många gånger och aldrig känt något, säger Gerd Augustsson.

Nu ser Gerd fram emot att träffa sin dotter under eftermiddagen och hon vill absolut inte ha besöksförbudet på äldreboendena tillbaka.

– Nej, då tar jag mina saker och går härifrån. Jag tycker att det var fräckt mot oss gamla med besöksförbudet, säger hon.

Vill du hälsa något till dem som ska ta vaccinet framöver?

– Kör på, det är ingen fara!

ANNONS