Karin Hallström, affärsområdeschef Varberg Energi, säger på onsdagsmorgonen att den omfattande gasläckan i centrala Varberg är åtgärdad och samtliga kunder har fått gasen tillbaka.
Karin Hallström, affärsområdeschef Varberg Energi, säger på onsdagsmorgonen att den omfattande gasläckan i centrala Varberg är åtgärdad och samtliga kunder har fått gasen tillbaka. Bild: Annika Karlbom

Gasläcka i centrala Varberg åtgärdad

Den gasläcka som uppstod i centrala Varberg under tisdagskvällen har nu åtgärdats meddelar Varberg Energi.

ANNONS
|

På tisdagskvällen spärrades större delar av centrala Varberg av efter larm om en gasläcka i centrum. I samband med tunnelarbetet hade en naturgasledning borrats sönder och det fanns inledningsvis risk för explosion.

Arbetet med att åtgärda läckan pågick under natten och totalt sju personer från Varberg Energi fanns på plats. Sent på tisdagskvällen hade polis och räddningstjänst redan kunnat lämna platsen.

– Först får man börja med att stänga av gasen och därefter släppa ut den under kontrollerade former innan man kunde börja gräva upp och se hur stort hålet var, säger Karin Hallström, affärsområdeschef på Varberg Energi.

Totalt 30 kunder berördes av gasläckan, främst restauranger, och samtliga har på onsdagen fått tillbaka sin gasförsörjning.

ANNONS

– Gasledningen är hel men vi måste kontrollera en fiberkabel som vi misstänker kan ha skadats under kvällen också. Så det är det som vi håller på med just nu, säger Karin Hallström.

Är ni vana vid att hantera gasläckor?

– Det är vi såklart men det är väldigt ovanligt med gasläckor och det kanske är första gången vi har en sån här omfattande läcka. Men vi har ju egna arbeten där vi har svetsare och personal som jobbar säkert med gas och som vet hur man ska göra. Men i så akuta lägen som igår hamnar vi inte så ofta. Men vi hade kontinuerlig dialog med räddningstjänsten och fick vänta med att dra ut borren tills gasen hade släppts ut, säger Karin Hallström.

LÄS MER:Gasläcka i centrala Varberg åtgärdad

LÄS MER:Tv: Gasutsläpp i centrala Varberg

ANNONS