Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/16

Gallerian drabbad av läckage – butik fick stänga

Flera butiker har drabbats av vattenläckage sedan ombyggnationen av köpcentret drog igång. Under tisdagen tvingades Carlings att stänga på grund av omfattande läckor från taket.

Dripp, dropp, dripp dropp, låter det numera i Gallerian. Sedan ombyggnationen startade i augusti har vatten letat sig in i flera butiker och under tisdagen fick Carlings slå igen på grund av att det var för mycket vatten i lokalen.

– Det är en stress att inte veta hur det ser ut i butiken när man kommer på morgonen. Det har blivit mycket svabbande för min del, vilket har resulterat i att kunderna inte orkar komma in, säger butikschefen Zoe Hellström. 

Hon tillägger:

– Vi ska försöka öppna så fort som möjligt. 

En annan butik som har drabbats hårt av ombyggnationen är Kappahl - hinkar står utspridda på golvet och det droppar ständigt från taket. 
– Vi har haft problem i flera månader, både inredning och kläder har blivit förstörda. Det är rena sjöar på golvet så fort det har regnat, säger Agnetha Josefsson, som arbetar i butiken.

Butikschefen Kenneth Johansson fyller i:
– Problemen är än så länge inte lösta och hittills har kläder för 10 000 kronor blivit förstörda.

Eftersom Kappahls lokaler ska renoveras är inte butikschefen särskilt bekymrad över att delar av inredningen fuktskadats.
– Det är tråkigt att saker har blivit fördärvade, men det kommer bli tipp topp när allt står färdigt i juni, säger Johansson. 

Läs också: Gallerian tas till nya höjder

På Kjell & Company har flera säkringar gått och lamporna lyser endast i vissa delar av butiken. Plast är upphängd i taket för att leda ner vattnet i hinkar, som tar upp en stor del av butiksytan. 
– Sedan de tog bort fläkthuset där uppe har vi haft problem. Men i dag fick vi veta att de ska bli klara med att täta taket till jul, säger butikschefen Glen Redlund.

Enligt Göran Borg, vd och föreningschef för Coop Varberg som äger Galleria Trädgården, arbetar byggförtaget intensivt med att täta läckagen.
– Butikerna kommer att få ersättning på något vis. Just nu utreds det av våra försäkringsbolag, säger Göran Borg. 

Förutom att stora hinkar fulla med vatten står lite varstans i köpcentret är även rullbandet som förbinder entréplan med bottenvåningen avstängt. Rullbandet ska ge plats åt en ny rulltrappa och därför får shoppingsugna besökare numera använda butikernas rulltrappor för att ta sig ner till bottenvåningen. 

– Det är lite besvärligt för både butiker och kunder, men det är svårt att göra på något annat sätt, säger Göran Borg, vd och föreningschef för Coop Varberg som äger Galleria Trädgården.

Kunderna som HN pratat med verkar dock inte vara besvärade av ombyggnationen. 
– Det ska bli trevligt med fler affärer och att få handla i sin egen stad, så vi får finna oss i detta, säger Varbergsbon Lizzie Johansson.

För att få svar på vad läckagen beror på har HN sökt platschefen Mattias Thunberg utan resultat. 

Läs också: H&M storsatsar i Varberg

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här