Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gammal gård. Göingegården med tre bostadshus, stor tomt, verkstad och garage är till salu. Under 1800-talet var det här ett av Hallands största lantbruk. Det stora bostadshuset är från år 1900.

Göingegården till salu i nygammalt skick

200 år gamla Göingegården har renoverats i gammal stil och är nu ute till försäljning. Tre bostäder och en stor tomt med gamla fruktträd ingår i priset på tio miljoner.

Säljaren Anna Kågström har ägnat tio år åt att renovera huvudbyggnaden från förra sekelskiftet. Målet har varit att återställa den till det skick den en gång haft.

– Vi har lagt vår själ i att få den här gamla stilen igen. Det har varit en fantastisk resa, man har verkligen känt historiens vingslag, säger hon.

Anna Kågström har tyckt om husets rymliga rum och känslan av att bo på landet, trots närheten till stan, men är nu nöjd med resultatet och redo för nya utmaningar.

Förutom bostadshuset på 450 kvadratmeter ingår även ett stenhus från 1820 som förr var ett brännvinsbryggeri, ett mellanhus, en verkstad, flera uthus och garage i köpet.

Dessutom finns en tomt på 15 000 kvadratmeter med gamla fruktträd, från den tid då här fanns stora fruktodlingar, alldeles intill Himleån.

Under 1800-talet var Göingegården ett av Hallands största lantbruk. I mitten av århundradet bodde riksdagsmannen och politikern Alfred Bexell, som lät göra de talande stenarna i Torstorps skog, här.

Enligt mäklaren Charlotte Hellberg på Varbergs Fastighetsbyrå är det inte så vanligt att en gård i det här skicket - och till det här priset - är ute till försäljning i Varberg.

– Det har varit många intresserade, både lokala och andra. Det är topprenoverat, men man har också bevarat det gamla, vilket inte är så vanligt, säger hon.

Tror du att det blir svårsålt?

– Jag har på känn att det här kommer att falla många i smaken.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här