Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Arkiv
Bild: Arkiv

Gärningsman bröt sig in i lägenhet – kvinna vaknade

En kvinna vaknade upp och såg en främmande man i rummet. Ett par timmar senare greps en man som nu har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för stöld genom inbrott.

Uppdaterad 211104. Nu med rätt information om häktningsframställan.

En man i 35-årsåldern har häktats misstänkt för inbrottsstölden i en lägenhet på Håsten under onsdagen. Kvinnan i lägenheten uppgav att hon vaknade till och såg en främmande man. Det visade sig att mannen hade brutit upp ett fönster som stod på glänt och tog sig in i lägenheten. Polisen larmades till adressen vid 03-tiden natten mellan tisdagen och onsdagen.

– Kvinnan ska på något sätt ha skrämt i väg det här mannen så att han tagit sig ut igen. Han ska ha fått med sig mediciner, hem- och bilnycklar och någon jacka, säger Per-Alexander Treptow, stationsbefäl vid Varbergspolisen.

Polisen upprättade en anmälan om stöld genom inbrott. Det fanns tidigt signalement på den misstänkte gärningsmannen, som färdades på en cykel.

Vid 05-tiden fick polisen ytterligare ett larm från området, efter att en man stod på en parkering och slog på bilar med något tillhygge.

– Det var också på Skånegatan. Signalementen stämde överens och han hade gods från lägenheten så han greps där.

Mannen, som är i 35-årsåldern, greps misstänkt för stöld genom inbrott och är känd av polisen sedan tidigare. Några timmar senare anhölls mannen av åklagare.

– Han hade lite andra saker på sig också så vi får väl se om det dyker upp andra anmälningar, säger Per-Alexander Treptow.

Senare under onsdagen informerade stationsbefäl i Varberg att mannen även misstänks för häleri.

På torsdagsmorgonen begärdes mannen häktad av åklagare, på sannolika skäl misstänkt för inbrottsstöld. Häktningsförhandlingen hålls under fredagen.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här