Gänget som tycks vara sprunget ur Vilda västern

Har jag klivit in i ett avsnitt av ”Lilla huset på prärien”? Många hajade till under sin påskpromenad då de mötte ett gäng som såg ut att ha gjort en tidsresa från 1850-talet.

ANNONS

Varbergsposten har tidigare skrivit om familjen Braun Modée från Grimeton som tycker om att klä sig i 1850-talskläder.

Bakgrunden till deras hobby är en blandning av historieintresse och en stor kärlek till High Chaparral. De är medborgare av den småländska nöjesparken vilket innebär att de får gå in hur ofta de vill. Med sina 1850-talskläder på sig ska de även kunna hjälpa andra besökare om de har frågor.

På självaste påskafton tog de sig en promenad i Varbergs centrum tillsammans med Daniel Nordström och hans dotter Elin G Nordström från Floda. Även de är trogna medborgare av High Chaparral.

– Vi gillar ju historia. Jag har haft det här intresset sedan jag var sex-sju år gammal. Jag har alltid tyckt om det här med att klä ut mig och få spela någon annan, då behöver man ju inte ta ansvar för sig själv, säger Daniel Nordström med ett skratt.

ANNONS

Tycker du det är lika roligt som pappa?

– Ja, jag gör nog det. Jag tycker om kläderna, säger Elin G Nordström.

Det blev många blickar och samtal med nyfikna åskådare.

– Jag tycker att det är nervöst faktiskt, säger Linda Braun Modée.

Maken Ronny var lugnare.

– Nej, jag blir inte nervös. Men det är klart att man märker skillnaden när man går här jämfört med på High Chaparral. Där är det ingen som reagerar på att man är klädd så här, säger han.

Texten har tidigare publicerats i Varbergsposten

ANNONS